„Dujotekanos” gamtinių dujų importas pernai išliko stabilus

Lietuvos energetikos bendrovė „Dujotekana” per 2006 m. importavo 532 mln. kub. metrų gamtinių dujų. Įmonės dujų importo apimtys pernai išliko stabilios ir palyginti su 2005 m. duomenimis padidėjo nežymiai, kai gamtinių dujų importas siekė 517 mln. kub. metrų.

„Dujotekana” dujas į Lietuvą importuoja pagal vienuolikos metų (2002-2012 m.) dujų tiekimo sutartį su Rusijos dujų koncernu „Gazprom”.

„Dujotekana” gamtines dujas tiekia tik laisviesiems vartotojams – šilumos gamintojams ir pramonės įmonėms. Didžiausi bendrovės tiekiamų dujų pirkėjai yra „Vilniaus energija”, „Klaipėdos energija”, „Šiaulių energija”, „Panevėžio energija”, „Ukmergės energija”, „Jonavos šilumos tinklai”, „Panevėžio stiklas”, kitos įmonės.

Be gamtinių ir suskystintų dujų prekybos, „Dujotekana” užsiima šilumos ir elektros energijos gamyba.

„Dujotekanos” akcininkų valdoma įmonė „Baltijos elektrinių investicijos” užsiima kogeneracinių elektrinių vystymo projektais. Pirmąją kogeneracinę elektrinę baigiama statyti Kazlų Rūdoje, kur jau veikia naujas „Girių bizono” baldų fabrikas.

„Dujotekana” taip pat domisi požeminės dujų saugyklos įrengimo darbais. Kartu su partneriais „Dujotekana” yra finansavusi ir atlikusi pirminius geologinės struktūros tyrimus dėl požeminės dujų saugyklos įrengimo Vakarų Lietuvoje.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom” kartu su „Dujotekana” ir JAV kompanija „Clement Power Venture” 2003 metais yra laimėję tarptautinį privatizavimo konkursą ir šiuo metu valdo Kauno termofikacinę elektrinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.