Sostinė pasirengusi Nacionalinio diktanto konkursui

Šeštadienį, sausio 27 dieną, 11 val. Lietuvoje bus rašomas Nacionalinis diktantas. Organizatoriai šiuo renginiu kviečia pasitikrinti, ar Lietuvos piliečiai nepamiršo lietuvių kalbos gramatikos.

Diktantą savanoriai rašys dviem etapais – sausio 27 ir vasario 17 dienomis. Šiais metais tekstas bus diktuojamas per Lietuvos radijo 1-ąją ir Lietuvos televizijos 2-ąją programas. Kaip ir praėjusiais metais, jame negali dalyvauti lietuvių kalbos specialistai ir moksleiviai.

Konkurso organizatoriai sostinėje – savaitraštis „Atgimimas”, Valstybinė lietuvių kalbos komisija ir Vilniaus miesto savivaldybė šiemet suteikė vilniečiams galimybę rašyti diktantą ne tik sostinės Savivaldybės tarybos posėdžių salėje (Konstitucijos pr. 3, 2 aukštas), bet ir arčiau namų. Miesto valdžios susitarimu viena iš kiekvienos sostinės seniūnijos bendrojo lavinimo mokyklų bus pasirengusi priimti norinčius dalyvauti konkurse.

Organizatoriai tikisi, kad ši kultūrinė-pilietinė akcija paskatins visus pasidžiaugti, jog turime gražią gimtą lietuvių kalbą, norime ir galime ją saugoti, puoselėti.

Lietuvių kalbos diktanto konkursas organizuojamas antrą kartą Pernai konkurse dalyvavo apie 600, šiemet bus pasirengta priimti iki 1 tūkst. dalyvių.

Vilniečiai, norintys pasitikrinti lietuvių kalbos žinias, kviečiami registruotis iki sausio 25 d. Vilniaus miesto savivaldybėje tel. 211 278, el. paštu irma.galinaitiene@vilnius.lt. Asmenys, norintys rašyti diktantą arčiau namų, kviečiami registruotis savo seniūnijų mokyklose. Mokyklų pavadinimus, telefonus ir elektroninio pašto adresus rasite Vilniaus savivaldybės tinklalapyje www.vilnius.lt .

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.