„Nuo… iki…” žurnalistas iš Kinijos parsivežė stebuklingų Rytų medicinos receptų

Vienas iš populiarios LNK gyvenimo būdo laidos autorių Edvardas Žičkus po Kinijoje praleistų trijų savaičių grįžo nufilmavęs intriguojantį siužetą apie šios šalies žmonių gyvenimą, visiškai neįprastą lietuviškai akiai.

Į keletą valandų filmuotos medžiagos sutilpo ne tik tokių didmiesčių, kaip Pekinas ar Šanchajus gyvenimo ritmas, bet ir skurdžių atokių kaimų gyventojų kasdienybė, kai kas antra moteris svajoja apie… plastinę operaciją ar užsienietį jaunikį.

„Įspūdingiausius vaizdus nufilmavau Guilino mieste esančiame seniausiame pasaulyje Rytų medicinos institute. Tai tipiškas senosios kinų architektūros pastatas, kuriame niekas nepasikeitę šimtus metų. Čia – aibė salių, kuriose rankomis gaminami vaistai nuo visų ligų. Nufilmavau ne tik ne tik patį gamybos procesą, bet ir šimtus metų išlaikytas ženšenio šaknis, kainuojančias dešimtis tūkstančių litų. Visame institute apstu receptų, kaip išgyti nuo sunkiausių ir pavojingiausių ligų natūraliu būdu. Būtent dėl to ši vieta yra tokia lankoma atvykėlių iš viso pasaulio”, – pasakojo „Nuo…iki..” kūrybinės grupės narys.

Edvardas „Nuo… iki…” žiūrovams ketina papasakoti ir parodyti ypatingus kinų masažus su raganosio kaulu. „Kinams masažas – šventas dalykas. Jie tvirtina, kad būtent dėl masažų jie yra tokie sveiki. Tačiau kai pirmą kartą išvydau masažą, kurį jie daro su raganosio kaulu, kūnu perbėgo šiurpas. Po jo visa oda lieka suraižyta it supjaustyta drobė, aiškiai matosi dešimtys kraujosruvų. Bet po kelių valandų viskas praeina”.

Dažnais nugaros skausmais besiskundžiantis žurnalistas ryžosi išmėginti ne tik masažus, bet ir nusipirko iš žolelių ir įvairių šaknų pagamintą purškalą skausmui malšinti. „Iš pradžių į jį žiūrėjau gan skeptiškai, net gailėjausi išleidęs kone 100 litų, tačiau jau pirmą kartą pabandęs supratau, jog jis daro tikrus stebuklus”.

Antradienio „Nuo…iki…” laidoje E.Žičkaus kalbintos kinės pasakos ne tik apie senovės medicinos stebuklus, bet ir apie tai, kodėl nusprendė palikti savo tėvynę ir persikelti gyventi į… Lietuvą.

Gyvenimo būdo žurnalas „Nuo…iki..” iš Kinijos – sausio 23-ąją 20.30 per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

1 atsiliepimas į "„Nuo… iki…” žurnalistas iš Kinijos parsivežė stebuklingų Rytų medicinos receptų"

  1. draugas

    labai smagus reportazas.
    o kur ta kiniete Lietuvoj tuos masazus daro?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.