Mainai Jasikevičiui buvo netikėti

Krepšininkui Šarūnui Jasikevičiui Indianos „Pacers” klubo vadovų sprendimas išsiųsti jį į „Golden State Warriors” komandą buvo netikėtas, nes anksčiau lietuvio prašymą jį iškeisti klubo vadovai atmetė

Trečiadienio vakarą JAV laiku įvykus mainams Indianos „Pacers” ekipos vadovai išsiuntė gynėją Šarūną Jasikevičių į „Golden State Warriors” ekipą. Kartu su lietuviu mainų sūkuryje atsidūrė dar 7 žaidėjai – po keturis iš kiekvienos ekipos.

Pagrindiniu mainų objektu tapo du „Pacers” ekipos lyderiai: Alas Harringtonas ir Stephenas Jacksonas, kurie per šio sezono rungtynes pelnydavo atitinkamai 15,9 ir 14,1 taško. Kartu su jais ir Jasikevičiumi į San Franciską iškeliavo Joshas Powellas. „Pacers” klubas už šiuos žaidėjus gavo Troy Murphy, Mike’ą Dunleavy, Ike Diogu ir Keithą McLeodą.

Jasikevičiaus tėvas Linas LŽ teigė, kad įvykus mainams krepšininką užgriuvo daugybė rūpesčių: „Jis paskambino praėjus dešimčiai minučių, kai sužinojo esąs iškeičiamas, ir pasakė: „Tėti, aš žaisiu San Franciske. Ilgai kalbėti negaliu, nes per 48 valandas turiu atsidurti San Franciske. Turiu milijoną reikalų, kuriuos reikia sutvarkyti.” Šarūnas Indianapolyje nuomojosi butą, nes ten gyvenamuoju plotu ir automobiliu turi pasirūpinti patys krepšininkai. Visa tai bei kitus buitinius reikalus jis turėjo kuo skubiau susitvarkyti ir išvykti į naują komandą.”

Pasak gynėjo tėvo, sūnus apie klubo vadovų sprendimą sužinojo po ekipos treniruotės – klubo atstovai Šarūnui ir dar trims žaidėjams pranešė, kad jie yra iškeisti. Indianos ekipa iš karto po treniruotės ketino skristi į Majamį, ten praėjusią naktį Lietuvos laiku žaidė su „Heat” ekipa.

Krepšininko tėvas tvirtino, kad „Pacers” sprendimas išsiųsti Šarūną į kitą ekipą jį nustebino: „Šarūnas klubo vadovų prašėsi iškeičiamas pasibaigus šiam sezonui. Tačiau ekipos krepšinio operacijų prezidentas Larry Birdas pareiškė, kad Jasikevičius yra nekeičiamas, ir nesileido į jokias kalbas.”

Pasak gynėjo tėvo, Šarūnas viliasi, kad rungtyniaudamas „Golden State Warriors” ekipoje jis aikštėje praleis daugiau laiko:

„Sūnus visada norėjo būti iškeistas. Krepšinio stilius, kurį propaguoja „Pacers” ekipa – „bėk ir mesk”, jam nėra priimtinas. Kaip jis jausis San Francisko komandoje, sunku pasakyti. Šarūnas tikisi, kad ten galės žaisti daugiau ir protingiau. Jis yra kūrėjas, o ne lakstytojas pirmyn atgal.”

Šį sezoną Jasikevičius „Pacers” ekipoje žaidė 37 rungtynes, iš jų vos vienas pradėjo starto penkete. Vidutiniškai aikštelėje lietuvis praleisdavo 17,9 minutės, pelnydavo 7,4 taško ir atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus. Tritaškius gynėjas mesdavo 37,2 proc. taiklumu (32/86).

Jasikevičiaus kontraktas su „Golden State Warriors” galios iki 2007-2008 metų sezono pabaigos. Lietuvio atlyginimas bus toks pat kaip ir „Pacers” klube – jis uždirbs po 3 mln. JAV dolerių per metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.