Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino 2007 metų studentų priėmimo taisykles

Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino studentų 2007 metų priėmimo į Lietuvos aukštųjų mokyklų bei bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštųjų mokyklų pagrindines ir vientisąsias studijas taisyklių bendrąsias nuostatas.

Būsimieji studentai, kurie dalyvaus bendrajame priėmime, šiemet galės pretenduoti į daugiau aukštųjų mokyklų. Į bendrąjį priėmimą įsitraukė dar dvi naujos mokyklos. Tai – Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla bei Vilniaus teisės ir verslo kolegija. Iš viso bendrajame priėmime šiais metais dalyvaus 15 valstybinių universitetų, 2 nevalstybiniai universitetai ir 2 kolegijos.

Atsižvelgus į mokinių pageidavimus, padidintas pageidavimų skaičius prašymuose, už kuriuos mokama mažesnė stojamoji studijų įmoka. Vieną arba du pageidavimus prašymuose įrašydavo nedidelė dalis stojančiųjų, nes artimas programas siūlo bent keli universitetai. Be to, net ir labiausiai motyvuoti abiturientai, apsisprendę studijuoti tik tokią studijų programą ir tik tokioje aukštojoje mokykloje, dažnai nurodydavo 3 pageidavimus, nes yra dieninė, vakarinė ir neakivaizdinė studijų formos. Galimybė už mažesnę kainą nurodyti daugiau studijų programų paskatins jas rinktis tikslingiau, sumažės skaičius prašymų, kuriuose nurodyti 9-20 pageidavimų.

Nuo šiol, jei stojantysis nurodys nuo vieno iki keturių pageidavimų, studijų įmoka bus 80 litų, jei nuo penkių iki aštuonių – 130 litų, o 180 litų mokės tie, kurie nurodys nuo devynių iki dvidešimties pageidavimų.

Bus supaprastintas ir visose aukštosiose mokyklose suvienodintas išsilavinimą liudijančių dokumentų ir jų priedų kopijų, pateikiant prašymą ir registruojant dokumentus, tvirtinimas. Nuo šiol, pateikiant prašymus ir registruojant dokumentus nebus reikalaujama notarų patvirtintų dokumentų kopijų. Tačiau, įforminant priėmimą į aukštąją mokyklą pagal bendrojo priėmimo nuostatas, stojantysis galės pateikti dokumentų originalus, notarų patvirtintas dokumento kopijas arba aukštosios mokyklos rektoriaus (direktoriaus) įgalioto asmens patvirtintą dokumento nuorašą (žiūrėti, kaip numatyta aukštosios mokyklos, į kurią asmuo kviečiamas studijuoti, priėmimo taisyklėse). Išimtis bus taikoma užsienyje išsilavinimą įgijusiems asmenims, kurie jau pirmuoju stojimo etapu (registruojant prašymą ir dokumentus) turės pateikti notaro patvirtintą dokumento kopiją.

2007 metų priėmimo į Lietuvos aukštųjų mokyklų taisykles bei bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštųjų mokyklų pagrindines ir vientisąsias studijas 2007 metais taisyklių bendrųjų nuostatų dokumento tekstą galite rasti http://www.smm.lt/smt/priemimas/taisykles2007.htm

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.