Aplinkosaugininkas antrą avariją tikina aplaistęs šampanu

Uniformuotas Skuodo aplinkosaugininkų vadas antrą kartą neblaivus vairavo tarnybinį automobilį ir tapo avarijos kaltininku. Tačiau pareigūnas tikina alkoholio išgėręs jau po įvykio – stresui numalšinti.

Užvakar, apie 17.10 val., Skuode, Vytauto gatvėje, Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Skuodo rajono agentūros vedėjas Algimantas Skersis (gim. 1964 m.), vairuodamas tarnybinį visureigį „Nissan Terrano”, nesilaikė saugaus atstumo ir atsitrenkė į 40-mečio skuodiškio vairuojamą „Audi 100”.

Šis nuo smūgio išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su 41 metų Daukšių kaimo gyventojo vairuojamu tos pačios markės ir to pačio modelio automobiliu – „Audi 100”. Apgadintos visos trys mašinos, žmonės nenukentėjo.

Į įvykio vietą susirinkę smalsuoliai išvydo iš tarnybinio visureigio išlipusį uniformuotą A. Skersį. Atvykę policijos pareigūnai užfiksavo įvykio aplinkybes bei pareigūną išsivežė į policijos komisariatą.

Skuodo rajono policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Vidmantas Antanavičius pažymėjo, jog girtumas A. Skersiui tikrintas policijos budėtojų skyriuje, stebint aplinkiniams. Alkotesteris parodė 2,20 promilės – vidutinį girtumo laipsnį.

Iš streso – šampano?

Vakar A. Skersio vadovaujamos tarnybos sekretorė „Vakarų ekspresą” informavo, kad vadovas išvykęs į Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamente vykusį pasitarimą. Pats A. Skersis praėjusios dienos įvykius komentavo nenoriai.

„Jums reikėtų kreiptis į mūsų atstovą spaudai. Viskas paaiškės, kai baigsis policijos atliekamas tyrimas”, – dienraščiui sakė A. Skersis.

Tačiau jis pridūrė, kad tądien nieko nešventė ir tikino avarijos metu nebuvęs girtas.

„Buvau blaivus. Kodėl įvyko avarija, ir pats nesupratau, todėl buvau labai sukrėstas. Girtumą policininkai man tikrino tik praėjus pusantros valandos po avarijos, o per tą laiką aš spėjau iš streso išgerti. Jums reikėtų papulti į tokią situaciją – suprastumėte, kaip nebežinai ką daryti. Ką gėriau? Ant visureigio galinės sėdynės buvo butelis šampano ir mineralinio”, – aiškino Skuodo aplinkosaugininkas.

Įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai tikina, kad tokia versija – absurdiška. Esą vyriškis buvęs lauke, visų matomas, ir išgerti po avarijos niekaip negalėjęs.

Anot A. Skersio, po įvykio tarnybinis visureigis nukentėjęs nedaug – esą su juo dar buvo galima važiuoti: „Išdužo priekinis žibintas, įlenktas bamperis. Visureigis stovi garaže.”

…ir atleidimas iš darbo

2004-ųjų lapkričio 4-ąją, darbo dieną, Skuode A. Skersis tarnybiniu automobiliu nepraleido pagrindiniu keliu važiavusios mašinos ir su ja susidūrė. Į alkotesterį pareigūnas „įpūtė” 0,65 promilės.

Tiesa, vakar A. Skersis tikino, jog tąkart jis avariją sukėlęs ne darbo metu: „Seniai tai buvo. Mašina nukentėjo nesmarkiai, sužalotų nebuvo. Kodėl tądien nedirbau, neatsimenu. Kiek baudos susimokėjau – taip pat. Tarnybinis patikrinimas buvo – po šio įvykio gavau griežtą papeikimą.”

Anot V. Antanavičiaus, A. Skersis ankstesnėje avarijoje taip pat buvo uniformuotas.

„Avarija užfiksuota darbo metu. Mes jam paskyrėme apie 3 tūkst. litų baudą. Eismo įvykio metu žmonės nebuvo sužaloti, vyriškis akcentavo, kad automobilis jam yra darbo priemonė, tad teisė vairuoti jam nebuvo atimta. Kaip į tai sureagavo jo darbdaviai, nežinau. Ne mūsų tai reikalas”, – pasakojo policijos pareigūnas.

Vakar Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Kęstutis Šiliauskas sakė, jog A. Skersis jį jau informavo apie įvykį.

„Žinau, kad tai jam ne pirmas kartas. Pradėsime tarnybinį patikrinimą, rinksime duomenis, o po poros savaičių nuspręsime, ką daryti. Tai gali užsibaigti ir atleidimu iš darbo”, – teigė K. Šiliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Aplinkosaugininkas antrą avariją tikina aplaistęs šampanu"

  1. niekam isimčių

    visada buk savo valios šeimininkas ir savo sąžinės vergas. /M. Fon Ebner – Ešenbachas/ 🙄

  2. sanča panda

    Mest jį lauk.., kaip žmogus gali tarnaut valstybei, jei nesilaiko jos įstatymų… 😯

  3. geras

    Tou mulki jau sene reikieje išmeste iš darba lauk

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.