Beplaukės katės – lyg šilti persikai

Sfinksėmis vadinamoms beplaukėms katėms kailio nereikia. Jas sušildo žmonių skleidžiama šiluma ir rūpestis. Gyvūnų mėgėjai nesibodi keistos jų išvaizdos, netgi atvirkščiai – sako, kad šios katės primena šiltą persiką.

Mėgsta dėmesį

Prieš keturiasdešimt metų paprasta katė atsivedė beplaukį palikuonį. Tai atsitiko dėl natūralios mutacijos ir iki šiol mes turime naują kačių veislę – sfinksus.

Sfinksės katės nėra visiškai beplaukės. Šviesūs švelnūs plaukeliai auga ant snukučio, uodegos ir letenėlių. Oda būna pačių įvairiausių spalvų, o glostant apima jausmas, kad liečiama zomša, šiltas vandens butelis ar šiltas persikas.

Dažniausiai iškylantis klausimas apie šias kates – ar joms nebūna šalta? Atsakymas labai paprastas – jeigu oro temperatūra žema, tai bet kuris gyvūnas jaus šaltį. Tačiau sfinksės yra pakankamai sumanios, kad surastų šiltą žmogų ar gyvūną, prie kurio galėtų prisiglausti.

Tai stiprūs, vidutinio dydžio gyvūnai, turintys tvirtus kaulus ir išvystytą raumenų sistemą. Sfinksės yra draugiškos, smalsios, mėgstančios būti dėmesio centre.

Nereikia stebėtis, jeigu šios katės ima maivytis ir kvailai elgtis – jos tenori pralinksminti savo šeimininką. Beplaukės katės džiaugiasi tiek žmonių, tiek šunų ar kitų kačių draugija.

Priežiūra – nesudėtinga

Sfinksių mylėtojai įsitikinę, kad šios veislės kačių priežiūra nėra sudėtinga. Po dvylikos savaičių nuo gimimo gyvūnai visiškai subręsta tiek fiziškai, tiek psichiškai. Tada katės paskiepijamos. Jos gana atsparios ligoms, neišrankios maistui.

Maudyti sfinkses reikia nedažnai, ir tai nėra sudėtingas darbas. Jos neturi plaukų, todėl labai greitai nudžiūva. Gyvūnams alergiški žmonės su šiomis katėmis gali gerai jaustis ir nesibaiminti odos reakcijos. Sfinksės linkusios mažiau alergizuoti nei plaukuotosios katės.

Laikymas šiltuose namuose, kastravimas ar sterilizacija ir tinkamas nagučių galandymo paviršius (namie derėtų pastatyti specialią medinę lentelę, į kurią sfinksės galąstų nagučius) užtikrina katėms puikią sveikatą ir ilgą gyvenimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Beplaukės katės – lyg šilti persikai"

  1. regina

    Laikyti mūsų, tokio klimato, šalyje beplaukes kates, absurdas. lai pavaikšto jų šeimininkai nuogi, tada supras, kaip tai „madinga”.Kaip Sibiro katės sunkiai pakelia palyginti šiltą lietuvišką klimatą, taip beplaukėms per šalta Lietuvoj. Bet gi mada: lietuviai , kaip beždžionės mėgsta mėgdžioti madas, visai neatsžvelgdami į gyvūno poreikius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.