Stilistas Kęstas Rimdžius gamina retai ir valgo mažai. Bet kai gamina, vadovaujasi virtuvės knyga, o jei jos po ranka nėra, pasikliauja jau patikrintais draugų receptais. Itališką ir greitą maistą dievinantis pašnekovas siūlo itališkos pastos receptą.
Itališkai pastai reikės:
Makaronų, mėsos faršo, svogūnų, slyvinių pomidorų (be odelių), grybų, grietinėlės, bazilikų, druskos, pipirų.
Paruošimo būdas:
Makaronai verdami pasūdytame vandenyje. Tol, kol jie verda, mėsos faršas pakepamas ant alyvų aliejaus kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu ir slyviniais pomidorais. Prieš kepimo pabaigą suberiami prieskoniai: druska, pipirai, bazilikas, o galiausiai ir išvirę makaronai. Visi produktai sumaišomi, dar kurį laiką palaikomi ant ugnies ir ragaujami.
Turint daugiau laiko, stilistas rekomenduoja pasigaminti itališką pastą su grybais ir grietinėle. Grybai pakepinami su svogūnais, pagardinami anksčiau minėtais prieskoniais, grietinėle, sumaišomi su išvirusiais makaronais ir tiekiami ant stalo su baltu itališku vynu. Labai gardu.
Pasakodamas apie savo gyvenimo kulinarinius ypatumus, Kęstas neslepia, kad jo profesijos žmonės gyvena labai aktyviai ir intensyviai. „Priešingai nei daugelis dirbančių žmonių, mes duris uždarome ir atidarome daug kam atrodytų neįprastu laiku. Pietų metu valgome nesveiką maistą, todėl ypač vertiname pasisėdėjimus vakarais su draugais. Panašiai kaip Italijoje prie balto vyno taurės.”
Bent kartą per savaitę erdvius ir svetingus K.Rimdžiaus namus aplankantys draugai nesijaučia svečiais ir šeimininkauja patys. „Kad ir kokie užimti būtume, vakarienei su draugais laiko visuomet atsiras”, – sako žinomas šalies stilistas.