Efektyvus aterosklerozės gydymas – heliatacija (heliacija)

Jau kelis dešimtmečius JAV ir Europoje sėkmingai naudojama heliatacija. Šis žodis kilęs iš graikiško „hele”, t. y. nagas arba žnyplės.

Daugiau kaip 600 milijonų žmonių pasaulyje serga širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Beveik pusė mirties priežasčių – širdies ir kraujagyslių ligų komplikacijos, dažniausiai – aterosklerozė. Kasmet vis daugiau žmonių miršta nuo miokardo infarkto. Atliekama labai daug galūnių amputacijos operacijų, maždaug 500 tūkstančių – „by-pass” operacijų (aplenkiant užakusias širdies kraujagysles), tiek pat angioplastikų, kurių daugelį tenka kartoti.

Nepaisant aukšto technologinio šių operacijų lygio, jos nepašalina arterijų aterosklerozės priežasties. Jos tik mechaniškai išvalo labiausiai užakusias kraujagysles, atitolindamos sudėtingas komplikacijas ar mirtį. Tačiau bendras arterijų akimo procesas tęsiasi. Laimė, angiochirurgams gali padėti efektyvus ir nesudėtingas aterosklerotinių plokštelių išvalymo iš kraujagyslių metodas. Tai – heliatacija. Ši gydymo metodika leidžia padėti sau ir artimiesiems išvengti invalidumo, atsikratyti skausmingų simptomų. Be to, mes gyvename užterštoje aplinkoje, į organizmą nuolat patenka sunkiųjų metalų, kurie destruktyviai veikia ląsteles. Šiuo metodu jie pašalinami iš organizmo. Aterosklerozė – pagrindinis heliatacijos naudojimo rodiklis.

Gydymas heliatacijos metodu

Tai leidžia iš kraujagyslių išvalyti susikaupusias cholesterolio plokšteles, kietuosius aterosklerotinius cholesterolio ir kalcio kompleksus. „Atplėšdamas kalcį” ir jį surišdamas, į veną lėtai leidžiamas preparatas pamažu ištirpdo cholesterolio plokšteles, kurios kaupiasi daugelį metų, nusėda kraujagyslėse ir trukdo laisvai tekėti kraujui, į audinius patekti deguoniui bei maistingosioms medžiagoms. Daugybė tyrimų patvirtino, kad heliatacija teigiamai veikia ir mažųjų, ir didžiųjų arterijų būklę bei praeinamumą. Pavyzdžiui, pagrindinių galvos kraujagyslių aterosklerozė dažnai sukelia ūmius smegenų kraujotakos sutrikimus – insultą arba chronišką smegenų išemiją – vadinamąją aterosklerotinę encefalopatiją. Heliatacija stipriai pagerina smegenų kraujotaką, užkerta kelią insultui ir panaikina encefalopatijos simptomus.

Kokiomis ligomis sergant heliatacija efektyviausia?

* Visomis ligomis, susijusiomis su ateroskleroze ir degeneraciniais pokyčiais, pirmiausiai – išemine širdies liga.

* Prieš ir po „by-pass”, kitas koronarinių kraujagyslių operacijas.

* Sutrikus galūnių kraujotakai, šlubuojant, sergant Biurgerio, Reino ligomis.

* Sutrikus smegenų kraujotakai, kai pasireiškia tokie simptomai, kaip galvos svaigimas, triukšmas, migrena, įvairūs vegetatyviniai simptomai, parestezija.

* Išgyvenusiems insultą rekomenduojama atlikti heliataciją ir panaikinti pasekmes, taip pat dėl galimo insulto pasikartojimo profilaktikos.

* Teigiamas heliatacijos poveikis pasireiškia sergant endogenine depresija. Šios ligos priežastimi yra mikrocirkuliacijos pablogėjimas kraujyje tam tikrose galvos smegenų srityse.

* Sergant Alzheimerio ir Parkinsono ligomis, būklė smarkiai pagerėja. Tačiau šiuo atveju gydymą heliatacija reikia kartoti. Deja, būna taip, kad, nutraukus gydymo kursą, ligos simptomai greitai sugrįžta. Todėl jį reikia kartoti.

* Pasireiškus chroniško nuovargio sindromui, taip pat kaip pagalbinis metodas chroniškų bakterinių ir virusinių infekcijų, kandidomikozių atveju. Po heliatacijos sustiprėja organizmo imunologinis barjeras. Teigiamo efekto sulaukiama ir sergant bronchine astma, psoriaze bei kt. ligomis.

* Smarkiai pagerėja turintiems distrofinių kraujagyslių pakitimų. Amerikiečių duomenimis, trečdalis koksartroze sirgusių pacientų, kurie buvo gydomi heliatacija, išvengė klubo sąnario operacijos.

* Pagaliau gera naujiena turintiems genetinį polinkį sirgti vėžiu. JAV vėžiu suserga vidutiniškai apie 17 procentų žmonių. Amerikiečiai ištyrė, kiek ligonių, anksčiau gydytų heliatacijos metodu, suserga vėžiu. Tokių buvo 3,5 procento.

* Sustiprėjo kone visų pacientų plaukai.

Metodo saugumas

1995 m. „Great Lakes Association” nariai atliko pirmąjį laboratorinį tyrimą. Jame dalyvavo 20 tūkstančių pacientų, kurie buvo gydomi heliatacija, ir kontrolinė grupė, vartojusi placebą. Pacientai nežinojo, kas gauna preparatą, o kas ne. Šie tyrimai parodė, kad iš 20 tūkstančių pacientų 79 procentams pagerėjo rankų ir kojų kraujotaka. Pagerėjimo laipsnis proporcingai priklausė nuo gydymo dozės ir laiko. Kontrolinės grupės pacientų galūnių kraujotaka nepagerėjo.

1998 metais išspausdinti daktaro V. Olševero ir profesoriaus Dž. Karterio JAV atlikti klinikiniai tyrimai įrodo, kad heliacinė terapija yra efektyvi ir daugiabriaunė. Tyrime dalyvavo 2870 ligonių. 76,89 procento stenokardija sergančių žmonių būklė smarkiai pagerėjo, 16,57 procento – pagerėjo (iš viso 93,46 procento). Tarp apatinių galūnių kraujotakos sutrikimu sergančių žmonių smarkų pagerėjimą pajuto 91 procentas, pagerėjimą – 7,6 procento (iš viso – 98,6 procento). Smegenų kraujotakos sutrikimo kamuojamiems žmonėms pagerėjo 54 procentams.

Heliatacija kur kas saugesnė nei visiems žinomas aspirinas. Heliatacinė terapija visiškai saugi. Iki šiol nepastebėta jokių sutrikimų, išskyrus nedidelį venos sudirgimą dūrio vietoje. Visi šie nemalonūs reiškiniai išgydomi, o ir pasitaiko itin retai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Efektyvus aterosklerozės gydymas – heliatacija (heliacija)"

  1. nijole

    as turiu problemu su kraujotakos ligomis ir genetini polinki sirgti veziu.todel buciau dekinga suzinojusi ar pas mus galima gauti profesonalia konsultacija del gydymo heliatacijos metodu.ar lietuvoje gydoma.aciu.

  2. karina

    man jau greit 50 metu ir mane jaudina kraujagysliu ligos.Noreciau suzinoti, ar Lietuvoje naudojamas heliatacijos gydymo metodas. Dekoju.

  3. asa

    😳 🙂 8) 😀 😉 🙄 😛 😕 🙁 😡 😥 👿 😮 😯 😐 💡

  4. Taja

    Gal kas gali atsakyti–ar sudėtinga kraujagysliu susipynusiu operacija,kaklo srytyje,tai reikia daryti mano draugei,jai labai neramu neramu. 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.