Miesto centre neliks kioskų

Klaipėdiečiams, norintiems uostamiesčio centre įsigyti laikraščių ir autobusų bilietų, netrukus teks klaidžioti, ieškant spaudos kioskų.

Nors pernai miesto valdžia sudarė sutartį, kad spaudos kioskai priimtų ir komunalines įmokas, tačiau šie prekybos taškai ujami iš miesto centro.

Klaipėdoje nebeliks spaudos kioskų nuo geležinkelio stoties iki „Klaipėdos” viešbučio.

Kioskai netinka

Bendrovė „Lietuvos spauda” užsakė parengti specialųjį spaudos kioskų išdėstymo Klaipėdoje schemą.

Pasak miesto vyriausiojo architekto Almanto Mureikos, senamiestyje ir naujamiestyje esantys plastiko kioskai netinka prie aplinkos.

Jiems miesto planavimo dokumentuose žemės neskirta.

Vyr. architektas sakė, kad kioskai turi integruotis į pastatus, kaip yra prie senojo turgaus buvusio knygyno arba Liepų gatvės pradžioje, ar įsikurti prekybos centruose.

„Galima pagalvoti ir apie individualius kioskų projektus. Pastatyti tokius, kurie tiktų prie senamiesčio aplinkos”, – svarstė vyr. architektas.

Spaudos kioskui vietos nebeliks prie kavinės „Čili kaimas”, buvusio „Vaivos” kino teatro.

Kino teatro pastatas bus nugriautas, jo vietoje planuojama pastatyti gyvenamųjų namų.

Neišliks spaudos kiosko prie S.Daukanto ir Manto gatvių sankryžos. Turėtų išnykti spaudos platinimo taškas ir prie senosios perkėlos.

Gali nelikti spaudos platinimo taško ir Tiltų gatvėje prie picerijos „Geltonasis submarinas”, buvusio restorano „Neptūnas”.

Vėlyva darbo pradžia

Bendrovės „Lietuvos spauda” Eksploatacijos skyriaus vadovas Aurelijus Uptas sakė, kad kioskai negali įsikurti parduotuvėse, nes turi pradėti veikti nuo šeštos ryto – taikosi prie žmonių srautų. Maisto prekių krautuvės pradeda dirbti tik nuo aštuonių valandų, pramoninių prekių – dar vėliau.

„Klaipėdiečiai miesto centre anksti rytą negalės įsigyti spaudos, bilietų autobusams. Juk kioskuose jau galima apmokėti kai kurias komunalines paslaugas, ketinama įdiegti elektroninius bilietus. Kioskuose būtų galima papildyti elektroninių bilietų sąskaitas. Tačiau miesto centre beveik neliks kioskų”, – stebėjosi skyriaus vadovas.

Spaudos prekybos taškai miesto centre turėtų išlikti prie senojo turgaus, „Klaipėdos” viešbučio, Liepų gatvės pradžioje.

A.Uptas sakė, kad būtų galima senamiestyje, naujamiestyje pastatyti keletą kioskų pagal individualius projektus, bet visų pirma turi būti numatyta miesto centre vietos, kur šie spaudos prekybos taškai galėtų stovėti.

„Tačiau miesto centre žemės kioskams nerandama. Gal jų tiesiog norima atsikratyti ir tiek? Bet kioskų yra net Paryžiuje”, – svarstė skyriaus vadovas.

Į nuošalę

Nors kioskus ketinama išgrūsti iš centro, bet jų atsiras beveik perpus daugiau nuošaliose miesto vietose.

Spaudos kioskų išdėstymo planą rengianti architektė, projektavimo firmos „Pilis” projekto vadovė Ramunė Staševičiūtė sakė kad, klaipėdoje yra 39 spaudos prekybos taškai, o ketinama numatyti vietas dar 37 kioskams, kurie bus išdėstyti naujai planuojamuose arba jau statomuose gyvenamuosiuose kvartaluose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Miesto centre neliks kioskų"

  1. as

    nu cia tai geras.Matyt prekybos centrams bizni nunesa mazi kioskeliai,tai sugalvojo ,kad prie aplinkos netinka.O noreciau paklausti ar prie aplinkos tinka duobeti keliai?Nu toks bordakas pas mus ir gali buti.Kiba valdzia jau neturi ka veikti.Jus asileliai ziurekit,kas zmogui eiliniam tinka,o ne milijonieriu kisenese sededami ju norus pildot.Kiba pasiule viena kita tukstanteli uz tokia nesamone

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.