Direktorės kompiuteryje – nelegali buhalterija

Į „vokelių” skandalą pakliuvo uostamiesčio bendrovė, užsiimanti plastikinių langų, šarvuotų durų pardavimu ir montavimu.

Anot Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) atstovų, tikrintojai bendrovę užgriuvo gavus pranešimą pasitikėjimo telefonu.

Klaipėdos AVMI ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai įtaria, kad darbuotojams atlyginimas čia buvo mokamas „vokeliuose”, o buhalterinėje apskaitoje buvo neapskaitomos gaunamos pajamos.

Patikrinimo metu bendrovės direktorės asmeniniame kompiuteryje rasti neapskaitytų atlyginimų žiniaraščiai nuo 2005-ųjų rugpjūčio iki 2006-ųjų spalio. Pagal juos nustatyta, kad šiuo laikotarpiu darbuotojams buvo išmokėta per 178 tūkst. litų neapskaityto atlyginimo.

Taip pat paimti užsakymų žurnalai, kuriuose, įtariama, buvo registruojami apskaitoje neatsispindintys atlikti darbai.

Atskleista, kad 2006 metais šioje įmonėje vidutiniškai nuolat dirbo 17 darbuotojų, vidutinis oficialus darbo užmokestis buvo 557 litai. Manoma, kad nelegalus mėnesinis atlyginimas sudarydavo nuo 500 iki 1 000 litų.

Vis dar sprendžiama, ar surinkta medžiaga bus perduota FNTT Klaipėdos skyriui dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo.

Nuo pernai birželio, kai tik pradėjo veikti Valstybinės mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonas 1882, iki vakar Klaipėdos AVMI gavo 174 pranešimus, iš kurių 116 – dėl „vokeliuose” mokamų atlyginimų.

FNTT Klaipėdos skyrius pradėjo 6 ikiteisminius tyrimus, penkis jų – dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo. Nustatyta išmokėta neapskaityto darbo užmokesčio suma – daugiau nei 1 mln. 150 tūkst. litų. Visoje šalyje nustatytas neapskaitytas darbo užmokestis viršija 3 mln. litų.

Bendrovės pavadinimas neskelbiamas. „Vakarų ekspreso” žiniomis, tai – viena iš didesnių ir garsesnių uostamiesčio langų bei durų gamintojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.