Mokestis už informaciją – tūkstančiai litų

Vakar teismas paskelbė nuosprendį asmenų grupei, įtartai kontrabandos gabenimu bei sienos kirtimu. Po daugiau nei metus trukusio nagrinėjimo dauguma kaltinamųjų atsipirko piniginėmis baudomis ar net buvo išteisinti.

Įtarta, kad Gintautas Butkus su nenustatytais asmenimis iki 2004-ųjų birželio 30-osios buvo subūręs grupę asmenų, Nemunu, per sieną, iš Kaliningrado srities į Lietuvą, guminėmis valtimis gabenusių cigaretes su rusiškomis banderolėmis.

Stebėdami aplinką ir kitais būdais jam talkino Audrius Paulaitis, Donatas Zeringis, Vitalijus Stanišauskas, Benas Stankus. Kaltinamajame akte minėta, kad A. Paulaitis ties Jurbarko rajonu galėjo du kartus perplaukti Nemuną gumine valtimi ir taip kirsti valstybės sieną.

Birželio 30-ąją pareigūnai šią veiklą sutrukdė – Šilutės rajono Šilininkų kaime, prie Nemuno, aptiktas automobilis, į kurį krauta per 100 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George”. Jų vertė – 80 800 litų.

Be to, įtarta, jog 2004-ųjų pavasarį G. Butkus tuo metu Pagėgių užkardoje dirbusiam Aloyzui Stankui už informaciją apie pareigūnų budėjimą pasienio ruože per keletą kartų sumokėjo 3 tūkst. litų.

Teismo sprendimu G. Butkui už kontrabandinių cigarečių gabenimą skirta 20 160 litų bauda, už pareigūno papirkimą – vieneri metai nelaisvės bausmę atidedant dvejiems metams.

A. Paulaičiui už nelegalias cigaretes skirta 12 500 litų bauda, už nelegalų sienos kirtimą – 2 500 litų bauda. Sudėjus bausmes bei įskaičius areštinėje praleistą laiką jam teks sumokėti tik 4 750 litų.

V. Stanišauskas ir B. Stankus už nelegalias cigaretes mokės po 7 tūkst. litų baudą, D. Zieringiui neteks net paploninti piniginės – jam užskaitytas areštinėje praleistas laikas.

A. Stankui teks grąžinti 3 tūkst. litų kyšį. Be to, jam neleista trejus metus dirbti policijos sistemoje.

Buvęs Tauragės policijos komisariato vadovas Juozas Jacikas ir Arnoldas Blažys išteisinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.