Rusai neabejoja lengva CSKA ekipos pergale

Kauno „Žalgirio” krepšininkus šįvakar Maskvoje egzaminuos geležine gynyba garsėjantys Eurolygos čempionai

Eurolygos dvyliktojo turo rungtynes Kauno „Žalgirio” krepšininkai šiandien Rusijos sostinėje žais su C grupės lyderiu Maskvos CSKA klubu. Šis mačas tebus formalumas. CSKA, turintis 10 pergalių, jau užsitikrino kelialapį į TOP-16 varžybas, o iki pirmosios vietos grupėje jam trūksta tik vieno laimėjimo. „Žalgiriui”, laimėjusiam tik sykį, pakilti iš aštuntosios vietos beveik nėra galimybių.

Baugina Maskvos transporto spūstys

Ši savaitė žalgiriečiams bus itin sunki. Po dvikovos Maskvoje, šeštadienį Vilniuje jie žais SEB Baltijos vyrų krepšinio lygos (BBL) čempionato rungtynes su „Lietuvos rytu”.

„Žalgirio” krepšininkai į Maskvą atskrido vakar prieš vidurdienį, todėl turėjo laiko ir pailsėti, ir vakare pasitreniruoti. Kaune liko tik pėdos traumą dar besigydantis Markas Popovičius.

Žalgiriečiai, baimindamiesi garsiųjų Maskvos transporto spūsčių, viešbutį užsisakė netoli CSKA sporto rūmų.

„Viešbučio administracija teigė, kad gyvensime netoli arenos. Vakar komanda į vakaro treniruotę turėjo vykti autobusu. Tačiau jeigu įsitikins, kad tai pernelyg sudėtinga, teks pasinaudoti kitų komandų pavyzdžiu ir į rungtynes keliauti metro”, – sakė „Žalgirio” viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Kauno ekipa į Rusijos sostinę atvyko po devynių iš eilės pralaimėjimų. Eurolygos čempionų titulą ginantis CSKA stengsis iškovoti devintąją pergalę iš eilės. Vienintelį pralaimėjimą Rusijos superklubas patyrė lapkričio 8-ąją Po Orteze rungtyniaudamas su „Elan Bearnais”.

„Žalgiris” vienintele pergale džiaugėsi lapkričio 2 dieną, mače Kaune su Neapolio „Eldo Basket” (Italija).

Ar leis pelnyti 70 taškų?

Dabar CSKA ir „Žalgirio” dvikovos nebekelia tokio susidomėjimo, kaip anksčiau, ypač, kai dar žaidė Arvydas Sabonis. Rusijos spauda rašo, kad tai bus eilinis Eurolygos mačas, kurio laimėtojas žinomas iš anksto.

„Šiuo metu abi komandos nekelia viena kitai jokios grėsmės. Tiksliau Lietuvos komanda teoriškai gali pasipriešinti, bet CSKA nenuolaidžiaus varžovams iš artimojo užsienio ir laimės šį svarbų mačą. Armiečių pergalė nekelia abejonių, galima drąsiai kalbėti apie svečių iš Lietuvos sutriuškinimą ne mažesniu nei 20 taškų skirtumu. Lieka tik klausimas, ar „Žalgiris” sugebės surinkti 70 taškų. Čia viskas priklausys nuo vyriausiojo CSKA trenerio Etorės Mesinos, kuris gali komandai leisti pažaisti savo malonumui”, – nedemonstravo pagarbos „Žalgiriui” interneto svetainė „sport.ru”.

70 taškų į CSKA krepšį šį sezoną įmetusi „Elan Bearnais” ekipa šventė pergalę (73:67). Tai pavyko padaryti ir „Eldo Basket”, tačiau pergalei to neužteko (72:82). Daugiau nė viena komanda šį sezoną nesugebėjo į CSKA krepšį įmesti 70 taškų.

Garsusis CSKA strategas Etorė Mesina taip akivaizdžiai savo pranašumu nesigyrė: „Mes kausimės su komanda, su kuria sieja ilgi konkurencijos metai, daugybė įsimintinų praeities kovų, kurios žavėjo abiejų šalių sirgalius. Svarbu tai, kad rungtynės vyks šviesios atminties Aleksandro Gomelskio gimtadienio išvakarėse. Be to, mes norime pratęsti pergalių seriją ir užsitikrinti kuo geresnes sąlygas prieš TOP-16 varžybas.”

Repeticija prieš dvikovą Vilniuje

„Turbūt sunku būtų rasti kitą Eurolygos komandą, kurioje būtų tiek krepšinio talentų. CSKA nestokoja sumanių, aikštėje viską mokančių žaidėjų. Kiekviena šios komandos pozicija yra labai stipri. Mums tai bus dar vienos labai sunkios rungtynės. Vis dar negali žaisti Markas Popovičius, – kalbėjo „Žalgirio” strategas Rimantas Grigas. – Eurolygos varžybas baigsime po reguliariojo sezono, todėl dabar mūsų svarbiausias tikslas yra Lietuvos ir Baltijos lygos čempionatai. Mačas su CSKA bus gera repeticija prieš šeštadienio dvikovą su „Lietuvos rytu”.

Vienas kovingiausių „Žalgirio” žaidėjų Jonas Mačiulis nelinkęs iš anksto sudėti ginklų.

„CSKA yra viena stipriausių komandų Eurolygoje. Didelis šios ekipos privalumas – susižaidimas, nes visi kartu jie žaidžia jau ne vienus metus. Visi Maskvos klubo krepšininkai labai pasitiki savo jėgomis, nepanikuoja bet kokioje situacijoje. Didele dalimi šios komandos sėkmę lemia garsus treneris Etorė Mesina ir patyręs įžaidėjas Teodoras Papalukas, – vardijo varžovų privalumus J.Mačiulis. – Bet negalėčiau pasakyti, kad CSKA yra nenugalima. Pirmajame rate, žaidžiant su Maskvos komanda Kaune, mūsų starto penketas turėjo iniciatyvą, tačiau vėliau mūsų atsarginiai žaidėjai negalėjo lygiai kautis su CSKA. Mums sekėsi, kol žaidėme greitai, nes varžovai nebuvo pasirengę tokiai spartai. Bet kai mes pavargome, CSKA krepšininkai susigrąžino žaidimo kontrolę. Tačiau kad ir kaip būtų, mes rengiamės kautis. Analizavome varžovų žaidimą ir parengėme keletą siurprizų. Jeigu mums pavyks juos sėkmingai panaudoti, galime tikėtis sėkmės.”

Statistikos veidrodyje

Lyginant „Žalgirio” ir CSKA statistiką, ryškiai skiriasi vienas, bet pats svarbiausias rodiklis – praleisti taškai. Eurolygos čempionų titulą ginantis CSKA varžovams vidutiniškai leidžia įmesti tik po 64 taškus, „Žalgiris” – net po 85,6.

Maskvos klubas pagal gynybą yra absoliutus Eurolygos lyderis. Beje, geriausiai ginasi dar dvi taip pat C grupės komandos – Barselonos „Winterthur FCB” (Ispanija) ir Trevizo „Benetton” (Italija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.