Seniai atrastas kelias į Rusiją

Pagrindiniai Lietuvos futbolininkų „eksporto” keliai dabar yra du: tai Škotijos Edinburgo „Hearts” klubas ir nuo seno – Rusija

Tradiciškai susiklostė, kad dauguma dabartinių Lietuvos futbolo rinktinės lyderių arba buvo, arba yra susiję su Rusija. Pernai šios šalies „Premjer” lygos klubams atstovavo šeši mūsų šalies žaidėjai. Gynėjas Deividas Šemberas su Maskvos CSKA vėl tapo Rusijos čempionu.

Puolėjas Robertas Poškus pernai atstovavo dviem rusų komandoms. Nepavykus įsitvirtinti Sankt Peterburgo „Zenit” ekipoje vasarą lietuvis buvo paskolintas Maskvos „Dinamo”, bet dėl traumos dalyvavo tik penkeriose čempionato rungtynėse. Poškus turi dar pusantrų metų galiojantį kontraktą su „Zenit”, tačiau šios komandos strategas Dickas Advocaatas iš Olandijos, regis, jam nesuteiks kitos galimybės – Lietuvos rinktinės puolėją ketinama parduoti arba paskolinti.

Tomsko „Tom” nutarė nepasirašyti naujos sutarties su Andriumi Skerla, vienu pagrindinių mūsų nacionalinės ekipos gynėjų. Priežastis? 2005 metų vasarą iš Škotijos „Dunfermline Athletic” į Tomską atvykęs A.Skerla derėjosi dėl geresnių sutarties sąlygų. Kitas rinktinės gynėjas Rolandas Džiaukštas, kurio kontraktas taip pat buvo pasibaigęs, liko Ramenskojės „Saturn” klube.

Jau aišku, kad šį sezoną Rusijos „Premjer” lygoje žais dar vienas Lietuvos futbolininkas. Anksčiau Maskvos „Torpedo” atstovavęs gynėjas Mantas Samusiovas vasarą iš Marijampolės „Sūduvos” išvyko į Maskvos srities „Chimki” ekipą, kuri laimėjo Rusijos pirmosios lygos čempionatą ir dabar debiutuos šalies elitinėje futbolo lygoje.

„Chimki” derėjosi su rinktinės saugu Mindaugu Kalonu iš Liepojos „Metalurgs”, bet šalims nepavyko susitarti dėl kontrakto sąlygų. Panevėžio „Ekrano” gynėjas Arūnas Klimavičius dalyvauja Maskvos „Dinamo” peržiūroje, vykstančioje Turkijoje. Kitas „Ekrano” gynybos grandies žaidėjas Gediminas Paulauskas lankėsi Nalčiko „Spartak” ekipoje, o netrukus gali vykti į kito Rusijos „Premjer” lygos klubo peržiūrą.

Pernai trys Lietuvos futbolininkai žaidė Rusijos „Premjer” klubų dublerių komandose: Ignas Dedura atstovavo Maskvos „Spartak”, Evaldas Razulis – Samaros „Krylja Sovetov”, Nikolajus Misiukas – Tomsko „Tom”.

„Spartak” įtraukė I.Dedurą į parduodamų žaidėjų sąrašą. Buvo pasirodę pranešimų, jog šiuo gynėju iš Lietuvos domisi „Chimki” ir Vladivostoko „Luč-Energija”, tačiau kol kas sezonui jis rengiasi „Spartak” dublerių ekipoje. Buvęs Vilniaus „Žalgirio” puolėjas N.Misiukas dalyvauja Ukrainos Simferopolio „Tavrijos” klubo peržiūroje.

Lietuvos futbolininkai 2006 metų Rusijos čempionate

Maskvos CSKA

Futbolininkas R. Min. Įv. G. R.

Deividas ŠEMBERAS (28 m.) 24(19) 1704 – 7 –

Sankt Peterburgo „Zenit”

Robertas POŠKUS (27 m.) 11(4) 357 2 1 –

Tomsko „Tom”

Andrius SKERLA (29 m.) 21(14) 1360 – 5 –

Ramenskojės „Saturn”

Edgaras ČESNAUSKIS (22 m.) 25(24) 1939 6 7 2
Rolandas DŽIAUKŠTAS (28 m.) 17(12) 1086 – 3 –

Maskvos „Dinamo”

Žydrūnas KARČEMARSKAS (23 m.) 18(17) 1543 -25 1 –
Robertas POŠKUS (27 m.) 5(4) 291 – – –

Paaiškinimas: R – žaista rungtynių (skliausteliuose – pagrindinės sudėties komandoje); Min. – žaista minučių; Įv. – įvarčiai (su minuso ženklu – praleisti įvarčiai); G – geltonos kortelės; R – raudonos kortelės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.