G. Einikis prisipažino

Vakar Gintaras Einikis pabuvojo paskutinėje apklausoje prieš bylai pasiekiant teismą bei sulaukė papildomų įtarimų. Pirminiais duomenimis, krepšininkas prisipažino vairavęs visureigį bei sukėlęs avariją.

Vakar 37 metų G. Einikis Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriuje vykusioje apklausoje užtruko apie valandą. Po jos komentuoti įvykių jis nepanoro.

Neoficialūs šaltiniai teigia, kad vyras prisipažino vairavęs visureigį bei sukėlęs avariją gruodžio 3 dieną.

Ekspertai nustatė, kad G. Einikio automobilyje rasti milteliai yra kokainas, o tabletės – psichotropinės medžiagos, todėl vakar padaugėjo ir jam skirtų įtarimų.

„Jis įtariamas neteisėtu nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymu be tikslo jas platinti. Už tai įstatymas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimą, baudą arba areštą. Tai nesunkus nusikaltimas, tad, manau, realus laisvės atėmimas jam negresia”, – vakar sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmira Martinkienė.

Ikiteisminiame tyrime, kurį atlieka Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyrius, G. Einikiui anksčiau pareikšti įtarimai dėl Kelių eismo saugumo ir transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Už šią nusikalstamą veiką, be kitų sankcijų, numatytas ir laisvės atėmimas iki trejų metų. Pasak prokurorų, artimiausiu metu ši baudžiamoji byla bus perduota teismui.

G. Einikio atpažinimo procedūros buvo atsisakyta. Esą įvykio liudytoja krepšininką atpažinusi iš nuotraukų laikraščiuose bei TV siužetų.

Įtariama, jog G. Einikis gruodžio 3-iosios vakarą Klaipėdoje, Tilžės gatvėje, visureigiu „Volkswagen Touareg” trenkėsi į lengvąjį automobilį BMW, taip sužalodamas jo vairuotoją, ir pasišalino iš įvykio vietos.

Liudininkų teigimu, visureigį vairavo nuo alkoholio ar narkotikų apsvaigęs krepšininkas, tačiau pats G. Einikis kitą rytą po avarijos paskambino uostamiesčio policijai ir pranešė, jog jo folksvagenas neva pavogtas. Oficialaus pareiškimo apie vagystę jis neparašė.

Po avarijos G. Einikio visureigyje buvo rasta neaiškios kilmės tablečių ir miltelių. Jo šlapime rasta kokaino pėdsakų.

Pasak ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, teismas spręs, ar iš krepšininko bus atimta teisė vairuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.