Tarnybinis patikrinimas – su neatsakytais klausimais

Su blogybėmis policijoje kovojančio Klaipėdos VPK Vidaus tyrimų grupės vyriausiojo tyrėjo Gedimino Savicko reputacija – švari. Bent taip teigia uostamiesčio policijos vadovai, atlikę tarnybinį patikrinimą.

Praėjusių metų gruodžio 20-ąją tarnybinis patikrinimas dėl G. Savicko elgesio buvo pradėtas po to, kai „Vakarų ekspresas” paviešino nuotraukas, iliustruojančias, kad pareigūnas į nuosavo namo statybas Ginduliuose važinėjasi tarnybiniu automobiliu.

Žalio perlamutro spalvos Klaipėdos VPK priklausantis „Ford Mondeo” su į jį lipančiu G. Savicku užfiksuotas ne tik nuotraukose, bet ir filmuotoje medžiagoje.

Nors mūsų turimuose kadruose aiškiai matyti, kad tarnybinis fordas prie G. Savicko pasistatyto dviejų aukštų raudono mūro Ginduliuose stovėjo ne kartą, miesto policijos vadovybei tai nepasirodė nusižengimu.

Po „Vakarų ekspreso” publikacijos tarnybinį patikrinimą pradėjęs Klaipėdos VPK viršininko pavaduotojui Leonardui Gauronskui pakako vos dviejų savaičių galimoms G. Savicko nuodėmėms ištirti.

Tiesa, prieš tai L. Gauronskas oficialiai kreipėsi į mūsų dienraštį prašydamas perduoti policijai turimą vaizdinę medžiagą.

Jau sausio 5-ąją tarnybinis patikrinimas buvo baigtas. Anot L. Gauronsko, „iš esamos medžiagos negalima daryti išvadų, kad buvo padarytas tarnybinis nusižengimas.”

Paprašytas paaiškinti G. Savickui palankią išvadą, uostamiesčio VPK viršininko pavaduotojas aiškino, esą jam pristigę duomenų.

„Kompiuteris rodo, kad nuotraukų byla buvo sukurta 2005-ųjų rugpjūčio 21-ąją. Aišku, mes suprantame, kad tai netiesa, bet…” – miglotai dėstė L. Gauronskas.

Pasak jo, nieko neįrodo ir vaizdo įrašai, nes „nėra jokių duomenų išlikę dėl filmavimo laiko”. Tai panašu į akivaizdų melą, nes redakcijos turimos vaizdo medžiagos duomenys byloja, kad ji sukurta pernai gruodžio 11 ir 12 dienomis.

Be to, L. Gauronskas, gindamas G. Savicką, apeliavo ir į „kitus parodymus”, nes „buvo vienas žmogus apklaustas”.

Dar praėjusių metų pabaigoje mūsų šaltiniai, sužinoję, kad su korupcija uostamiesčio policijoje kovojančio G. Savicko galimą viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą tirs savi, tikino, jog tarnybinis patikrinimas pradėtas tik akims dumti.

Apeliuota į tai, kad G. Savickas – neva geras L. Gauronsko bičiulis, be to, jį stengsis „pridengti” ir pats VPK viršininkas Benonas Ivanauskas, kuris esą sunkiai rastų naują žmogų G. Savicko pareigoms eiti.

Pats G. Savickas vaizdo įrašuose užfiksuotą tarnybinio transporto naudojimą asmeniniais tikslais grindė nenormuotu darbo grafiku. Pareigūnas tikino, esą kai tik vadovybei prireikia jo, iš statybvietės jį paima atsiųstas Klaipėdos VPK automobilis, nors mūsų turimuose įrašuose aiškiai matyti, kad G. Savickas pats vairuoja fordą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.