Kelionė į džiaugsmo įlanką

Būti geros nuotaikos kiaurą dieną – uždavinys nelengvas. Sunku patikėti, bet mūsų sėkmė dažniausiai priklauso nuo požiūrio ir vidinio nusiteikimo. Todėl tik išlipusios iš lovos pirmiausia pagalvokite apie tai, kaip galėtumėte šiandien pamaloninti save. Tada net ir niūriausią dieną praskaidrins vaiskūs laimės spinduliai…

Pirmadienis

Po malonaus savaitgalio daugumai nėra paprasta vėl kibti į darbus. Ir vėl tas nelemtas pirmadienis! Pradėkite nuo to, jog savaitgalis buvo tik jums, jūsų šeimai ir artimiems bičiuliams skirtas laikas. Ir tai nuostabu! Išvaikėte iš galvos mintis apie nebaigtus darbus, atsipalaidavote, aplankėte tėvus ar pakvietėte vakarienės seniai matytus draugus.

Taip, dabar prasidėjo nauja savaitė, tad nuo šios akimirkos pasistenkite neprarasti geros nuotaikos ir gyvenimo džiaugsmo. Principas pats paprasčiausias: jei žinote, kad pirmadienis bus sunkus, iš anksto sugalvokite, kuo pamaloninsite save vakare. Rinktis jums.

Antradienis – greitinam apsukas!

Sociologai sako, jog tai pati produktyviausia savaitės diena. Kodėl tuo nepasinaudojus? Planuokite darbus taip, kad antradienį jų būtų daugiausia. Reikėtų pagalvoti ir apie tai, jog po tokios įtemptos dienos būsite nepaprastai pavargusi. Gal grįžusi namo galite pasilepinti aromatinėje vonioje klausydamasi lengvos muzikos ar padrybsoti su gera knyga ant sofos? Tai būtų lyg malonus atlygis už sunkią darbo dieną.

Trečiadienis – savaitė jau įpusėjo!

Kodėl gi nepadarius sau šventės? Pavyzdžiui, kad ir sulčių. Jos suteiks ne tik energijos, bet bus galingas vitaminų užtaisas visai dienai. Rytą pradėkite nuo didelės stiklinės šviežiai spaustų sulčių (žvaliausiai nuteiks apelsinų-kivių-bananų arba morkų-obuolių). Dienos maistas galėtų būti tik jūsų mėgstami vaisiai ir daržovės, o vakare nepatingėkite pasigaminti kokį nors gardų kokteilį. Štai keletas receptų:

Apelsinų kokteilis

0,5 l šalto pieno,

3 apelsinų sultys,

2 šaukštai citrinos sulčių,

2 šaukštai medaus,

4 apelsinų žievelės griežinėliai

Bananų kokteilis

0,5 l šalto pieno,

3 prinokę bananai,

4 šaukštai citrinos sulčių,

2 šaukštai cukraus.

Kavos kokteilis

Išplakite 1 kiaušinio trynį, 40 g kavos sirupo ir 120 g pieno. Plakite ne trumpiau kaip minutę. Gerkite iš šampano taurės.

Ketvirtadienis – savaitgalis artėja…

Nerūpestingo šeštadienio perspektyva jau ketvirtadienio rytą blaško jūsų mintis? Ne veltui sakoma, jog daugumai savaitgalis prasideda jau nuo ketvirtadienio… Tad kodėl vakare su vyru ar draugais nepavakarieniavus restorane? O gal atsipalaiduoti padėtų namų SPA salonas? Vakare pasidarykite veido kaukę ir masažą, atsipalaiduokite aromatinėje vonioje. Siūlome keltą natūralių veido kaukių:

Trynių ir medaus kaukė

Įmuškite į indą kiaušinio trynį, įlašinkite keletą lašų aliejaus (geriausia alyvuogių) ir sumaišykite. Kai masė sutirštės, įdėkite pusę šaukštelio medaus ir kruopščiai išmaišykite. Uždėjusi ant veido kaukę laikykite apie 20 minučių. Po to nuplaukite drungnu vandeniu.

Obuolių ir medaus kaukė

Sutarkuokite obuolį (smulkia trintuve), pridėkite valfomąjį šaukštą medaus ir gerai išmaišykite. Ši kaukė labai tinka normaliai ir sausai veido odai.

Varškės kaukė

Du valgomuosius šaukštus varškės sutrinkite su nevirto kiaušinio baltymu ir keliais vandenilio peroksido lašais. Masė turi būti vientisa, be gumulėlių ir nelabai tiršta. Kaukę tepkite ant veido ir kaklo odos. Po 10-15 minučių nusiprauskite šaltu vandeniu. Ši kaukė atgaivina odą, ją pašviesina, panaikina pilkšvą atspalvį.

Penktadienis – finišo tiesiojoje

Nesvarbu, kokia buvo savaitė, bet penktadienį turite būtinai save palepinti. Idealiausia būtų atpalaiduojantis kūno masažas ar meditavimas, kuris padės išsivalyti nuo per savaitę susikaupusių blogų minčių. Jei namie krykštauja vaikai ir jūs negalite rasti ramios vietos, vakare nueikite į smagų kino seansą visai šeimai.

Šeštadienis – ilsimės!

Šią dieną leiskite sau patinginiauti ir atsipalaiduoti. Skirkite visą dieną savo šeimai, ypač vaikams. Pieškite, lipdykite, skaitykite, eksperimentuokite, klausykitės vaikiškos muzikos kartu su jais! Šeštadienį jie tikrai nusipelnė daugiausia jūsų dėmesio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.