Skirti vienas kitam

Meilės srityje ieškoti logikos yra taip pat sunku, kaip rasti gyvenimo prasmę, tačiau mokslininkai tai pamėgino

Mokslininkai mano, kad seksualiniai kiekvieno žmogaus polinkiai užkoduoti DNR lygmenyje ir priklauso nuo natūralios atrankos jėgos. Partnerio pasirinkimas yra neatsitiktinis. Natūrali atranka nulemia, kuris iš kelių galimų partnerių pasirenkamas. Tuo visiškai įsitikinę biologai.

Romantikų pykčiui

Romantikai ir poetai tokiu teiginiu tikrai pasipiktins. Tačiau faktas neginčytinas – artumo akimirką natūralios kūniškos traukos nebuvimas sukelia negatyvius jausmus – abejingumą ir net neapykantą. Kaip gali atsitikti, kad ką tik svaigę nuo romantiškų jausmų, žmonės taptų abejingi? Taip būna tuomet, kai pasirinkimas plaukia „iš galvos”, o ne „iš širdies”.

Tolesni tyrimai romantikus dar labiau papiktins. Biologai itin domėjosi moters, „žmogaus patelės”, elgsena. Skirtingai nuo patinų, kurie savo instinktus gali patenkinti su bet kuo, kas juda, patelės susigundo tik tam tikrais tipažais.

Dažniausiai viena kitą traukia priešingybės. Geriausia, kai skiriasi tiek išvaizdos, tiek psichologiniai tipažai. Absoliučiai vyriško tipo vyriškiui geriausiai tiks ypač moteriška moteris. Arba atvirkščiai, nes šiuolaikinis pasaulis pasižymi vyriško mąstymo ir veiklumo moterų bei švelnių ir subtilių sielų vyriškių (nebūtinai netradicinės orientacijos) pagausėjimu. Geriau, jei žmonės savotiškai papildo vienas kitą, o ne yra labai panašūs.

Priešybių trauka

Priešybių trauka galima paaiškinti tai, kad šalia labai gražios moters būna visiškai neįspūdingos išvaizdos vyriškis. Ta pačia priešybių trauka galima paaiškinti ir daugelį neištikimybės atvejų: jei poroje du pernelyg panašūs, atsiranda trečias, kuris papildo vieną iš dviejų.

Kiekviena moteris širdyje nešiojasi svajonių princo paveikslą. Jei moterys papasakotų apie kelis jų simpatijų objektus, paaiškėtų, kad visi jie buvo kažkuo panašūs. Grynai išorinis panašumas gali būti labai didelis, o gali pasireikšti atskiromis detalėmis – barzda, plike. Vyrai pirmiausia žiūri į moters užpakaliuką ir krūtinę, nekreipdami dėmesio į jos protingas akis, nors retas apie tai prisipažintų.

Grupė psichologų, tyrusių vyrų charakterį ir tai, kokio tipo moteriška figūra jiems patinka, padarė įdomių išvadų. Vyrai, kuriems patinka moterys siaurais klubais ir pilna krūtine, apskritai gerai žino, ko gyvenime nori. Prieš pasirinkdami jie susitikinėja su daugeliu moterų.

Vyrai, kuriuos vilioja moterys su vidutinio dydžio krūtine ir siaurais klubais yra malonūs žmonės. Jie darbštūs, pasirengę ateiti į pagalbą. Jų trūkumas – pernelyg griežtas ir asketiškas požiūris į gyvenimą.

Vyrai, kuriuos jaudina pilno sudėjimo moterys su didele krūtine ir plačiais klubais, priklauso „savų vaikinų” tipui. Jie nelabai drausmingi, nėra įsikibę į turimą darbą, jiems svarbiausia – gerai leisti laiką.

Idealių porų nėra

Tačiau svarbiausia, ko vyrai tikisi iš moters, tai – patrauklumas. Ne grožis, o būtent patrauklumas priverčia vyrus svajoti. Didelio grožio vyrai kartais net prisibijo. Kas žino, kokius reikalavimus partneriui gali iškelti ypač įspūdinga moteris?

Fizikai teigia, kad, nepriklausomai nuo krūtinės dydžio ir kitų figūros proporcijų, akių, plaukų spalvos ir kvapo, odos tipo, judesių, tarp vyro ir moters nieko neįvyks, jei tarp jų neatsiras energetiniai mainai. Antrąja vyro puse gali tapti tik ta moteris, kuri vyro smegenyse pažadina neuronų judėjimą. Tik tokia gali sužadinti erotines svajones ir ilgam užkariauti jo mintis.

Apie idealią porą dažnai sakoma: jie sukurti vienas kitam. Tačiau idealių porų nėra, yra tik neišvengiamai veikiantis seksualinės traukos dėsnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Skirti vienas kitam"

  1. musiuke

    😳 🙄 waw 😯

  2. superpupa

    tikra tiesa 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.