Panevėžio teisėja O. Laurušienė atsakomybės neišvengs

Seimas, vadovaudamasis Konstitucija, Teismų įstatymu, Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Seimo laikinosios tyrimo komisijos 2007 m. sausio 11 d. pažymą, sutiko, kad Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Ona Laurišienė būtų traukiama baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržoma jos laisvė.

2006 m. gruodžio 19 d. Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo patraukti Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėją Oną Laurišienę baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja O.Laurišienė savo sprendimu 2005 m. birželio 17 d. nutraukė Jūratės Machankovienės ir Viktoro Machankovo santuoką. Pagal šį sprendimą nekilnojamasis turtas – butas – atiteko Jūratei Machankovienei. Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja O.Laurišienė, būdama valstybės tarnautoja, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, suklastojo Panevėžio miesto apylinkės teismo 2005 m. birželio 17 d. sprendimą civilinėje byloje dėl santuokos nutraukimo, įrašydama į šį sprendimą žinomai melagingas žinias apie pareiškėjo Viktoro Machankovo dalyvavimą Panevėžio miesto apylinkės teismo 2005 m. birželio 17 d. posėdyje, bei sukurstė pareiškėją Jūratę Machankovienę suklastoti nedalyvavusio šiame teismo posėdyje Viktoro Machankovo parašą pareiškėjo priesaikoje.

Pasak teisėjos O. Laurišienės, ji buvo įsitikinusi, jog teismo posėdyje, kuriame buvo nagrinėjama santuokos nutraukimo byla, dalyvavo abu pareiškėjai – Jūratė Machankovienė ir Viktoras Machankovas. O.Laurišienė pripažino, kad dėl savo aplaidumo ji nepatikrino posėdyje dalyvavusio asmens tapatumo dokumentų ir pasiūlė Jūratei Machankovienei pareiškėjo priesaikoje parašyti Viktoro Machankovo vardą ir pavardę, kadangi posėdyje dalyvavęs vyriškis teigė nemokąs lietuvių kalbos.

Baudžiamoji atsakomybė už tokias veikas numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 1 dalyje, 300 straipsnio 3 dalyje ir 24 straipsnio 5 dalyje, 300 straipsnio 3 dalyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.