Apšaudymas – toks pat, nukentėjusysis – tas pats

Kaune nesiliauja aidėję šūviai, tačiau, laimė, aukų tokie susirėmimai kol kas nepareikalauja

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Kaune vėl poškėjo šūviai. Kad ir kaip neįtikima, tačiau toje pačioje vietoje, tokiu pat paros metu ir kone identiškomis aplinkybėmis iš šratinio šautuvo buvo apšaudytas tas pats 22-ejų metų jaunuolis, kurį užpuolikai sužeidė prieš savaitę. Vaikinas ir vėl atsidūrė medikų globoje.

Vakar Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato išplatintose paros įvykių suvestinėse pirmuoju numeriu buvo įrašytas dar vienas, jau kone eiliniu pastaruoju metu laikinojoje sostinėje tampantis nusikaltimas, kurio metu panaudotas ginklas. Pirminė informacija apie incidentą buvo gana skurdi: teigta, kad greitosios medicinos pagalbos medikų brigada apie 2.30 val. į Kauno medicinos universiteto klinikas pristatė 1984-aisiais gimusį Vytautą Matijošaitį. Medikai nukentėjusiajam diagnozavo šautines žaizdas abiejose kojose bei rankoje. Ginklo, iš kurio buvo šauta, modelį bei kalibrą pareigūnai vakar teigė bandantys nustatyti. Taip pat užtikrinta, kad pavojus sužeistojo gyvybei negresia.

„Kauno diena” jau rašė, kad naktį iš sausio 5-osios į sausio 6-ąją Kaune iš viso įvyko trys susišaudymai. Vienas kraupiausių užfiksuotas Tvirtovės alėjoje, kur susišaudymo metu 21-erių metų vaikinas žuvo, o jo bičiulis devyniolikmetis buvo sužeistas. Tą pačią naktį mieste įvyko ir dar du šūviais palydėti incidentai. Vienas jų tebuvo buitinis konfliktas, o tuo tarpu kitas panešėjo į užpuolimą ar netgi sąskaitų suvedinėjimą tarp agresyviai nusiteikusių jaunuolių.

Apie 2.35 val. policijos ir medikų pagalbos šauktasi į Antanavos gatvę. Čia 22 metų jaunuoliui buvo peršauta ranka ir kojos. Medikai aptiko šautines žaizdas abiejose blauzdose, todėl nedelsiant pristatė sužeistąjį į Kauno klinikas. Konstatavę, kad nukentėjusysis neblaivus, medikai jau tuomet puse lūpų kalbėjo, kad kažkas tikriausiai jį tenorėjo gerokai pagąsdinti, nes šaudyta buvo iš šratinio pistoleto.

Tąkart vaikinas paaiškino, kad buvo užpultas ir apšaudytas maždaug šešių nepažįstamų asmenų, kai ėjo iš netoliese esančių garažų į namus. Ginkluoti užpuolikai, pasak nukentėjusiojo, atvažiavo dviem automobiliais. Teigta, esą viena iš transporto priemonių galėjo būti „Volkswagen Golf” markės.

Atrodo, kad tas pats nusikaltimo scenarijus pasikartojo ir vėl, tik šįkart susišaudymui pasirinkta naktis iš šeštadienio į sekmadienį. Policija ir greitosios pagalbos medikai ir šįkart apie įvykį sužinojo apie pusę trijų nakties. Kvietimas gautas tuo pačiu adresu į Antanavos gatvės 6-uoju numeriu pažymėtą daugiabutį. Atvykusiems medikams vaikinas trumpai paaiškino, kad vos prieš dvidešimt minučių prie pat namų jį ir vėl peršovė galimai tie patys užpuolikai, į kurių nemalonę jis jau buvo pakliuvęs prieš savaitę.

Apžiūrėję nukentėjusįjį, medikai rado mažiausiai tris šautines žaizdas rankų ir kojų srityse. Pavojaus gyvybei nebuvo. Nebe pirmąkart apšaudytas jaunuolis netgi atsisakė medikamentų ir teigė, kad jam nereikia nuskausminamųjų vaistų. Po pirminės greitosios pagalbos medikų apžiūros sutvarstytas V.Matijošaitis, kaip ir kiekvienu atveju, su šautinėmis žaizdomis, nugabentas į KMUK. Beje, šįkart medikai neužuodė alkoholio tvaiko, todėl sako, kad vaikinas buvo blaivus.

Jau antrą savaitgalį iš eilės tokiomis pačiomis gan pavojingomis aplinkybėmis nukentėjusio jaunuolio motina vakar kategoriškai atsisakė bendrauti su žurnalistais: „Tikrai nenoriu šnekėti šia tema.”

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, netgi policijos pareigūnams pasakoti apie patirtų užpuolimų aplinkybes bei galimas priežastis atsisako ir pats V.Matijošaitis. Vis dėlto šįkart, po įvykusio antrojo apšaudymo dublio, bendrauti su teisėsauga nenorintis jaunuolis tokios akistatos jau nebeišvengs. Centro policijos komisariate dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.