Šių dienų herojai – blondinės ir „gezai”

Šiandien jau ir moksleiviai žino, kad televizija bei radijas daro įtaką mūsų gyvenimams: formuoja skonį, pasaulėžiūrą, net primeta tam tikras taisykles. Todėl nieko nuostabaus, kad ir šių dienų herojus, linksminančius tautą, sukuria būtent šios institucijos.

Prieš keletą metų, įsijungę LNK „Dviračio šou”, vieni žiūrovai gėrėjosi, kiti leipo juokais, ekrane matydami veikliąją verslininkę Zitą iš Mažeikių (akt. Kristina Kazlauskaitė).

Ne taip seniai TV3 žiūrovus laidoje „Kyškis” ir muzikiniame realybės šou „Dangus” savo arogantiškais pasisakymais šiurpino DJ Momo (akt. Vytautas Šapranauskas). Su kitų šalių TV kanalais susipažinę tautiečiai vėliau apie ekscentriškąjį DJ Momo rašė: „Jis kažką primena. Ar tik Šapras nevirto Ali G?”

Šiandien, įsijungę humoro laidą „Dviračio šou”, verslininkės Zitos iš Mažeikių jau nebematome. Ją negailestingai į „pensiją nurašė” net dvi „biški ne į temą” klausinėjančios blondinės, kurių populiarumas jas pavertė „šių dienų herojomis”.

Aktualiu ir madingu šiandienos visuomenėje nepavyko išlikti ir V. Šapranausko kurtam DJ Momo. Gal jo laikinumą lėmė tai, kad DJ Momo – ne originalus personažas (tikrąjį Ali G (akt. Saša Baronas Koenas) ir jo šou šiuo metu galima pamatyti per „Tango” TV. – Aut. past.), o jo reperiškos idėjos lietuviams svetimos? O gal kiekvienas laikotarpis su naujais mokslo pasiekimais, naujomis mados tendencijomis, naujomis meno kryptimis turi ir naujus savo herojus?

Nevynioja į vatą

Neseniai radijo stoties M-1 klausytojai išgirdo personažo Saulėno iš Šiaulių samprotavimus įvairiais gyvenimo klausimais. Internete netruko pasklisti žinia, jog „užgimė naujas šių laikų herojus”. Tai, regis, ir yra atsakymas į aukščiau pateiktąjį klausimą – šiandienos lietuvių tautą linksmina blondinės ir „gezai”.

Paklaustas, ar pritaria tokiai nuomonei, M-1 programų prodiuseris Mindaugas Stasiulis, turintis reikalų su Saulėnu, sakė: „Kažkada buvo populiarūs anekdotai apie Petką ir Čiapajevą, Štirlicą, Petriuką. Dabar šie vardai mažai ką sako, nes jie nebeaktualūs, prasilenkę su laiku. Todėl vietoj laisvo elgesio Raudonkepuraitės (jos pavyzdys rodo, jog miške galima su visais flirtuoti?!) šiandien atsirado blondinės, o vietoj „velnių priėdusio” Petriuko – Saulėnas”.

Pasak M. Stasiulio, „gezų” ir blondinių populiarumą lemia tai, kad šie personažai mąsto paprastai ir aiškiai. „Jie nemeluoja, neslepia emocijų ir nesideda socialinių kaukių, todėl yra įdomūs. Mes jiems pavydime, nes jie gali kalbėti nieko nevyniodami į vatą”.

Apie Saulėno „užgimimą”

Paprašytas plačiau papasakoti, kaip prasidėjo M-1 „draugystė” su autotransporto priemonių išmontavimo specialistu, kurio išsilavinimas – nebaigtas pradinis, radijo stoties programų prodiuseris pasakojo: „Kartą į M-1 programą „Radioekranas” paskambino nenustatytos tapatybės asmuo. Jis pradėjo girtis, jog plikomis rankomis įveikė NATO ginkluotąsias oro pajėgas. Tiksliau, kalbėjo apie incidentus tarp išgėrusių NATO naikintuvų pilotų ir šiauliečių. Vėliau paaiškėjo, kad tai ir buvo Saulėnas. Nuo to karto jis mums nuolat skambina”.

Tiesa, interneto portaluose pasirodžius žinutei apie šį personažą, netruko pasipilti atsiliepimai, jog „tipas iš Šiaulių” – Kęsto ir Vyto iš „Ežio” reklamos hibridas.

M. Stasiulis su šiuo teiginiu nesutinka. „Tai juodžiausias melas! Saulėns, Kęsts ir Vyts turi vienintelį bendrą bruožą – jų vardai baigiasi priebalsiu „s”. Jie turi tik tiek panašumo, kiek „liūts” ir „begemots”. Be to, kiek aš žinau, Saulėnas nėra įsipareigojęs vienam mobiliojo ryšio operatoriui – kokį telefoną „susiorganizuoja”, tokiu ir šneka”.

Britų aktorius S. B. Koenas, sukūręs kazachų žurnalistą Boratą, išgarsėjo visame pasaulyje ir užsitraukė šios tautos bei rumunų kaimiečių, kurių kaime buvo filmuojama juosta „Boratas”, rūstybę. Na, o kaip į Saulėno „bazarus” (jų galima pasiklausyti interneto puslapyje m-1.lt. – Aut. past.), kuriuose dažnai minimi Šiauliai, reaguoja šio miesto gyventojai? Ar jie nesiruošia atvykę į Vilnių iškulti M-1 langų?

„Mes specialiai domimės, kaip M-1 klausytojai šiauliečiai reaguoja į Saulėną. Nebuvo nė vieno žmogaus, kuriam nepatiktų. Girdėjau gandus, kad Šiauliuose prie Pabalių turgaus Saulėnui iš automobilių detalių žadama statyti paminklą, – pasakojo M. Stasiulis. – Man labai patiko vienas komentaras, neva didžiausią gėdą Šiauliams daro universiteto šokių ansamblis „Kikilis”, kuris už mokesčių mokėtojų pinigus išmaišė visą pasaulį”.

Saulėnas: „Turiekit raumeni”

Paskambinusi „šių dienų herojui” ir paklaususi, ar jis sutiktų atsakyti į keletą klausimų, nustebau – telefono ragelyje išgirdau teigiamą atsakymą. Tiesa, buvau paprašyta „nedarkyti” Saulėno kalbos, todėl tekstą spausdiname neredaguotą.

Kodėl primygtinai reikalaujate jus vadinti ne Sauliumi, o Saulėnu?

Pas mane i pase taip parašyta SAULĖNS, kas tau da neaišku? Kokia pas tave mage mašinoj?

Gal iškart susitarkim – klausiu aš. Apie jus, Saulėnai, žinome nedaug: tik kur gyvenate, ką veikiate, kiek klasių baigėte. Gal galėtumėte plačiau papasakoti apie savo, tarkim, vaikystę: kokius saldainius mėgote, ar iš mokyklos lydėdavote mergaites namo, kaip gimtadienio proga nustebindavote mamą ir t.t.?

A tu biški turi raumeni ka tokiu dalyku klausi. Či skaudi tema, nenuoriu apie tai šnekieti.

Teko girdėti, jog per Naujuosius metus jus ištiko bėda – išplėšė jūsų automobilį. Ar atsigavote po patirtos psichologinės traumos? Gal kreipėtės į psichologus?

A aš tau debils atruodau, ka pas psichuologa gulčiaus? Bus tu magiu! Tik va mana bembelia šuoninia stikla gaila, taip gražei niaukts buva.

Dažnai jus tenka girdėti kalbantį per radiją. Gal dabar Šiauliuose madinga, kad visi kandidatai į miesto merus (Saulėnas yra apsisprendęs kandidatuoti į Šiaulių merus. – Aut. past.) skambina į M-1?

Ka per M-1 pašneku, bunu žvaigždie, i visas mergikes pačias ant kakla karias.

Internete mačiau jūsų nuotraukas. Jos puikios! Kas rūpinasi jūsų stiliumi? Gal turite asmeninį dizainerį-konsultantą?

Visa laika treningiukus perku Pabaliu turguj iš Gražinas. Da ne karta nebuvau nusivyles. Juk aš ne kuoks p…rs ka turiečiau dizaineri.

Ar turite savo širdies dama? Papasakokite, kokia ji.

Mana žiurkikes vards Ramce, ji gyven Gegužiu gatvej. O atruoda ji viens pri viena kaip Paksa dukra Inga.

Kad moteris būtų graži, reikia ją mylėti. Kiek moterų jūs padarėte gražiomis?

Daba jau net neatsimenu, kiek moteru esu padares. Kuoks skirtums, gal dauk.

Šiandien visi stengiasi būti žvaigždėmis. Ar niekada nesusimąstėte, kad jau laikas ir jums išplaukti į platesnius vandenis, t.y. palikus Šiaulius užkariauti Vilnių. Tarkim, galėtumėte padaryti panašią karjerą kaip klaipėdiškis Minedas.

Už tuokius palyginimus su Minedu gali i magiuka prarasti. Tam luochui vieta Kauna zooluogijas suode. Da vietoj mikrofuona jam reik banana duot ir i fikusa pasodint.

Kaip jums atrodo, kuo striptizo klubas geresnis už biblioteką? O gal atvirkščiai?

Bybliotekoj bobas su drabužiais, o striptiza klube plikas. Kas čia jums neaišku? Man žymiai idomiau žiurieti i mergikes papus, negu i knygas lapus.

Ar šią vasarą Saulėnas aplankys Klaipėdą? Kada jūsų laukti – Džiazo festivalio ar Jūros šventės metu?

Toliausiai kur esu buves tai Panevežys, buvau pas pusbrika Ruola. I Klaipeda irgi labai nuoriu, saka, ka ten grazias mergikes yra i mages krutesnes nei Šiauliuos. Je mana bembels datrauks, atvarysiu ant juras šventes, o tuo džeza tegul visokie vailokai klausos. Išgėręs bambali Žebenkšties alaus aš da ne tuoki džiaziuka duoda. Respekts! Turiekit raumeni!!!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.