Kad piniginės būtų pilnos

Pinigai kaprizingi: vienose piniginėse jų daug, kitose – trūksta ir trūksta, tarsi jie norėtų „sprukti” pirmai progai pasitaikius.

Nuo maišo iki piniginės

Kas tik nebuvo pinigų ekvivalentu per tūkstančius metų: kriauklės, akmenys, mazgeliai ant virvių ir t.t. Bet svarbiausia, kad visa tai reikėdavo kur nors sudėti, kitaip sakant, be „taros” pinigams neišsiversi: negi tampysi tuos akmenis užantyje.

Iš pradžių žmonės pinigus laikė odiniuose maišeliuose, bet gana greitai mūsų protėviai suprato, kad puošnesnė „pinigų saugykla” privilios daugiau pinigų. Archeologai yra suradę gausybę senoviškų portmonė, išpuoštų įvairiais brangakmeniais, karoliukais, kriauklių plokštelėmis ir pan. Šie radiniai ir ant jų užrašyti tekstai bylojo, kad mūsų protėviai tikėjo: gražesnėje ir brangesnėje piniginėje pinigai labiau norės „apsigyventi”.

Atsiradus popieriniams pinigams, pasikeitė ir „piniginių mada”. Niekas nebepuošia piniginių karoliukais ar kitokiais blizgučiais, bet tai dar nereiškia, kad žmonės nebetiki magiškąja piniginės galia. Kaip ir prieš tūkstančius metų, labai svarbu, iš kokios medžiagos piniginė padaryta, kokia jos spalva, dydis ir energetika.

Turto spalva

Pirmoji svarbi „laimingos” piniginės sąlyga: ji žmogui turi būti patogi – nei per didelė, nei per maža, tiesiog tilpti delne. Jei piniginė bus per didelė, ji bet kada gali išslysti iš rankų. Pagal psichologus, per maža ar per didelė piniginė parodo, kad jos savininkas apskritai turi finansinių problemų.

Antra sąlyga: nepatartina rinktis lengvabūdiškų spalvų. Atminkite: pinigai mėgsta solidumą. Tai nereiškia, kad piniginė būtinai turėtų būti juoda ar ruda. Tegul ji būna raudona, bet ne rožinė; tamsiai mėlyna, bet ne žydra!

Trečia sąlyga: pinigus privilioja tik piniginės iš natūralios odos. Taip, tokios piniginės nepigios. Ir tai teisinga: kuo daugiau sumokėsite už piniginę, tuo daugiau į ją įdėsite. Tokiu būdu jūs parodote pagarbą pinigams. Ir čia vėl veikia pinigų magijos principai: žmonės, kuriems nesvarbu, kur saugomi pinigai, niekada nebus turtingi. Psichologai tvirtina, kad tokie žmonės bijo didelių pinigų, nemėgsta rizikuoti, pasitenkina tuo mažu, ką turi.

Gera piniginė turi būti lengvai uždaroma ir atidaroma, joje turėtų būti keletas skyrių: monetoms, kupiūroms, kreditinėms kortelėms ir t.t. Jei jūsų piniginėje netvarka, vadinasi, ir gyvenime nebus stabilumo: pinigų tai bus, tai jų trūks.

Pinigėliai, ateikite pas mane!

Kol piniginė neša jums sėkmę, nekeiskite jos nauja, nors ji jau visai susidėvėjusi ir labai sena. Jei visgi nebeįmanoma… neišmeskite jos, padėkite į tą vietą, kur saugote savo svarbiausius dokumentus ar pinigus. Į naują piniginę iš pradžių įdėkite tik dalį pinigų iš „laimingosios” portmonė – „įveisimui”. Beje, visose namuose esančiose piniginėse visada turi likti nors keletas monetų. Namuose neturi būti tuščių piniginių.

Pinigus privilioja ir talismanas. Tokiu talismanu gali būti klestinčių valstybių (JAV, Švedijos, Anglijos…) monetos. Bent keletas tokių monetų turėtų būti jūsų piniginėse. Dar geriau, jei jas jums padovanojo turtingi draugai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.