Ober-Haus atidarė naują biurą Ukrainoje

Baltijos šalyse jau įsitvirtinusi ir sėkmingai dirbanti tarptautinė nekilnojamojo turto bendrovė Ober-Haus plėsdama savo veiklos geografiją žengia į iššūkių pilną Rytų Europos rinką. Nuo šiol kompanija visas su nekilnojamuoju turtu susijusias paslaugas teiks ir Ukrainoje. Ukrainos sostinėje ir jos didžiausiame mieste Kijeve, atidarytame Ober-Haus biure darbą pradėję darbuotojai turi didelę patirtį nekilnojamojo turto ir investicinių projektų rengimo srityje.

Daugiau nei du milijonus gyventojų turinčiame ir daugiau nei trigubai savo plotu lenkiančiame Vilnių mieste dar vis trūksta turinčių tarptautinės projektų vystymo patirties specialistų, – sako Ober-Haus generalinis direktorius Vytas Zabilius. Didelė darbo Baltijos valstybėse patirtis mums padės įsitvirtinti Ukrainos rinkoje, kur nekilnojamojo turto paslaugų teikimo srityje dar labai trūksta kokybės, ypač kalbant apie antrinę rinką ir investicinius procesus. Be to, šiuo metu Ukrainos rinkoje vykstantys procesai yra labai panašūs į tuos, kurie vyko pas mus prieš 5-6 metus.” – teigia p.Zabilius.

Anot Kijevo biuro vadovo Aleksandro Avramenkos, Ukrainos rinka turi didelį potencialą, kuris yra ypač patrauklus užsieniečiams. Sparčiai auganti šalies ekonomika, didėjanti gyventojų perkamoji galia bei beveik 48 milijonus vartotojų turinti Ukrainos rinka yra sėkmingų investicijų bei greito pelno garantas. „Metinė Investicijų grąža sudaro nuo 10 iki 14 %. nekilnojamojo turto rinka čia taip pat ypač aktyvi. Per pastaruosius tris metus nekilnojamojo turto kainos išaugo trigubai, o žemės kainos kai kur net šešis kartus. Kiekvienais metais Kijeve pastatoma 1100000 m2 gyvenamojo ir komercinio ploto, tačiau tokia pasiūla netenkina žymiai greičiau augančios paklausos.” – sako p. Avramenko.

Ekspertai teigia, kad šiais bei artimiausiais metais Ukrainos nekilnojamojo turto rinkoje numatomas pastovus 20-60% kainų augimas.

Ober-Haus grupė Baltijos regione ir Lenkijoje turi daugiau nei 30 biurų. Lietuvoje Ober-Haus pradėjusi veiklą 1998 m. šiandien yra viena iš lyderių nekilnojamojo turto srityje ir pirmaujanti bendrovė tarpininkavimo veikloje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.