“Žalgiris” bandys nutraukti nesėkmių Eurolygoje seriją

Vienuoliktojo turo mače Kauno krepšininkai sieks revanšo prieš Stambulo „Fenerbahce-Ulker” ekipą

Kauno „Žalgirio” varžovais Eurolygos vienuoliktojo turo rungtynėse bus kovą dėl kelialapio į TOP-16 varžybas tęsiantys Stambulo „Fenerbahce-Ulker” (Turkija) krepšininkai. Po 10 turų jie turi tris pergales ir C grupėje yra šešti. „Žalgiriui”, laimėjusiam tik sykį, ši dvikova bus garbės reikalas. Pralaimėjimai jau gerokai visiems įgriso.

Mačas šiandien 20 val. 40 min. vyks Kauno sporto halėje.

Pirmoji užduotis – sustabdyti snaiperius

„Žalgirio” krepšininkai dega noru nutraukti aštuonių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje seriją. Šįvakar komandoje nebus tik gynėjo Marko Popovičiaus, kuris dar gydosi pėdos traumą. Po nedidelės kojos piršto operacijos šią savaitę treniruotis pradėjęs Mantas Kalnietis tikina, kad galės žaisti, tačiau komandos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas vakar dar nežinojo, ar ryšis jauną gynėją leisti į aikštę.

„Fenerbahce-Ulker” yra gerai sukomplektuota komanda, turi stiprių žaidėjų visose pozicijose. Po krepšiu patikimai kovoja galingas „centras” iš Latvijos Kasparas Kambala, kuris su Mirsadu Turkčanu sudaro galingą puolėjų porą. Ši komanda neturi silpnų vietų, o jeigu dar pasitaiko gera diena jų snaiperiams, ji būna sunkiai įveikiama. „Benetton” Stambulo krepšininkai sugebėjo įveikti net be Turkčano, – kalbėjo „Žalgirio” strategas. – Tačiau mūsų šio vakaro varžovų žaidimas labai daug priklauso nuo emocijų, todėl yra toks banguotas. Jeigu ekipai sekasi, tuomet visi žaidžia pakiliai ir juos sunku sustabdyti. Privalėsime nuo pat pirmųjų minučių neduoti laisvės aikštelėje, neleisti jiems įsibėgėti, pajusti žaidimo ritmo. Pirmiausia reikės sustabdyti Stambulo klubo snaiperius, kurie daug problemų pridarė pirmajame mače. Būtent tolimais metimais „Fenerbahce-Ulker” palaužė ir „Benetton” komandą”.

R.Grigo teigimu, norint sustabdyti varžovų snaiperius, „Žalgirio” žaidėjams reikės gerai gintis vienas prieš vieną.

Pastaruoju metu žalgiriečiams koją kišdavo ir netaiklūs baudų metimai. „Tai daugiau psichologinė problema. Vidas Ginevičius visada buvo vienas geriausių baudų metikų, treniruotėse jis apskritai puikiai pataiko. Bet rungtynėse suveikia įtampa”, – aiškino netaiklių metimų priežastis komandos strategas.

Stambulo ekipai pergalė būtina

Stambulo delegacija į Kauną vakar pavakare atskrido užsakomuoju reisu.

Pirmąją „Žalgirio” ir „Fenerbahce-Ulker” dvikovą Stambule 84:75 buvo laimėjusi Turkijos komanda. Tai buvo Stambulo klubo pergalė C grupėje, po to jie dar du kartus laimėjo prieš italų ekipas – išvykoje 83:78 prieš Neapolio „Eldo Basket” ir praėjusį turą 70:58 – prieš Trevizo „Benetton”.

„Gali būti, kad dvikova Kaune su „Žalgiriu” mums bus antras lemiamas žingsnis kovojant dėl kelialapio į kitą Eurolygos etapą. Pirmąjį žengėme praėjusią savaitę, įveikdami „Benetton” komandą. Norėdami išsaugoti šio laimėjimo reikšmę, privalome nugalėti ir Kaune. Jeigu visas rungtynes žaisime agresyviai, galime pasiekti tai, ko norime. Tikiu savo žaidėjais ir neabejoju, kad jie padarys viską, kad laimėtų. Svarbiausia, kad jie apie „Žalgirio” pajėgumą nespręstų iš jų užimamos vietos turnyro lentelėje. Tai būtų didelė klaida”, – mačo išvakarėse kalbėjo „Fenerbahce-Ulker” vyriausiasis treneris Aidinas Orsas.

Turkijos čempionate „Fenerbahce-Ulker” laimėjo 13 iš 14 rungtynių ir su „Turk Telecom” dalijasi 1-2 vietas. Savaitgalį Stambulo klubas be Mirsado Turkčano 85:76 nugalėjo vieną iš Turkijos lygos vidutiniokių „Mersin” ekipą.

Statistikos veidrodyje

Vienas pavojingiausių R.Grigo minėtų snaiperių – amerikietis Vilis Solomonas, kurio žaidimas turi labai didelės įtakos komandos rezultatams. Jis vidutiniškai pelno po 12 taškų ir atlieka beveik po 4 rezultatyvius perdavimus.

Turkijos krepšinio žvaigždė Ibrahimas Kutluajus vidutiniškai pelno po 12,5 taško ir yra antras pagal rezultatyvumą komandoje po Kasparo Kambalos.

Aukštaūgis iš Latvijos Eurolygoje vidutiniškai pelno po 15,4 taško ir atkovoja po 4,5 kamuolio. Jis yra ir naudingiausias „Fenerbahce-Ulker” krepšininkas. Dėl kamuolio geriausiai kovoja Mirsadas Turkčanas. Sugriebdamas jį 9,5 karto per mačą, turkas pirmauja ir visoje Eurolygoje.

Kovoje dėl kamuolio turkui beveik nenusileidžia „Žalgirio” kapitonas Tanoka Berdas. Jis vidutiniškai kamuolį atkovoja 9,4 karto. Be to, amerikietis, kol nežaidžia po 15 taškų pelnydavęs M.Popovičius, yra rezultatyviausias (vid. 14,4 tšk.) ir naudingiausias „Žalgirio” žaidėjas (18,2 balo).

„Fenerbahce-Ulker” dvitaškius meta 55 proc. taiklumu, tritaškius – 32 proc., baudas – 72 proc., vidutiniškai kamuolį atkovoja 30 kartų per mačą, perima – 9,7 karto ir padaro po 14 klaidų. Stambulo ekipa vidutiniškai pelno po 72,5 taško, praleidžia – po 77,1.

„Žalgiris” pataiko 57 proc. dvitaškių, 31 proc. tritaškių, 69 proc. baudų, kamuolį atkovoja 33 kartus, perima 11, klysta – 13,6 karto per rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.