LTV asmenybių konfliktas

Lietuvos televizijos naujienų tarnybos (LTN) vadovė Julija Šliažienė traukiasi iš pareigų. Lietuvos televiziją paliekanti žurnalistė apsisprendė vakar, po kurį laiką trukusio konflikto su „Panoramos” laidos vedėja Rita Miliūte.

Atsisakiusi komentuoti situaciją Šliažienė LŽ tik patvirtino apie pasitraukimą: „Tiesa, kad išeinu, dirbu iki pirmadienio – reikia susitvarkyti dokumentus.” Paklausta, apie konflikto su Miliūte priežastis, LTN vadovė teatsakė, kad pavargo nuo įtampos. Trisdešimt metų televizijoje dirbanti Šliažienė teigė, kad palikti ją labai gaila. „Bet niekam nebus geriau, jei aš čia sėdėsiu”, – atsiduso ji.

LŽ kalbinta Miliūtė tikino, kad reaguoti į Šliažienės pasitraukimą iš pareigų jai esą sunku, nes oficialaus patvirtinimo dar nėra. „Viską sužinome iš interneto, nors Julija dar dirba Naujienų tarnyboje. Beje, apie savo darbo drausmės pažeidimus aš taip pat sužinojau ne iš jos pačios, o iš vadovybės, kuriai tai pranešama tarnybiniais raštais”, – kalbėjo „Panoramos” vedėja.

Paprašyta įvardyti konflikto su kolege priežastis Miliūtė nurodė skirtingą jų požiūrį į „Panoramos” ir visos LTN darbą. „Manau, kad žurnalistas turi būti veikiau sarginis šuo, nei ditirambų giedotojas. Įsivaizduoju, kad Naujienų tarnyba turi veikti taip, kaip tai buvo vadovaujant Audriui Lelkaičiui”, – sakė Miliūtė.

Ji patvirtino, kad šiuo metu LNT juntama įtampa, nes kiekviena iš konfliktuojančių šalių turi ją palaikančių darbuotojų.

Pasigirdo kalbų, esą jei Miliūtei būtų pasiūlyta LNT vadovo kėdė, dalis žurnalistų paliktų Naujienų tarnybą. Kai kurie kolegos kaltina „Panoramos” vedėją nepagarba jiems ir jų darbui. „Mane pažįstantys žmonės žino, kad nesiekiu šio posto. Be to, neslepiu nejaučianti pagarbos neprofesionaliam darbui. Nemanau, kad „Panoramos” žiūrovams turėtume kišti pusfabrikačius”, – sakė Miliūtė.

Ji teigė mananti, kad LTV vadovybė, žinodama jos nusiteikimą, nesiūlys užimti naujienų tarnybos vadovo posto. Jei vis dėlto taip atsitiktų, Miliūtė neatsižvelgtų į dalies darbuotojų grasinimus tokiu atveju išeiti iš darbo.

Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis LŽ sakė, kad su Šliažiene išsiskiriama abipusiu susitarimu, nes kitaip būtų neįmanoma dirbti. „Šliažienė buvo tarnybos vadovė, ji turėjo kontroliuoti, kad konfliktai nevyktų. Tad esant tokiai situacijai ji, o ne Miliūtė pasitraukė”, – sprendimą aiškino direktorius. Petrauskis teigė, kad dabar bus ieškoma naujo žinių tarnybos vadovo ir pabrėžė, jog Miliūtei siūlyti šio posto kol kas neplanuojama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.