Nuteistas pareigūnas nori grįžti į darbą

Iš tarnybos Klaipėdos VPK atleistas pareigūnas kreipėsi į teismą siekdamas sugrąžinimo į darbą. Atleistasis prašo kompensuoti ne tik prarastą uždarbį, bet moralinę žalą.

Vakar į Klaipėdos apygardos administracinio teismo posėdį rinkosi visas būrys policininkų bei prokurorų. Jie buvo apklausti kaip liudytojai byloje dėl neteisėto atleidimo.

38 metų Rimas Šarauskis, buvęs Klaipėdos VPK Transporto policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas, tikina darbo netekęs keistomis aplinkybėmis.

2005-ųjų gegužės 4 dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas įtarus, kad trys garsūs uostamiesčio policijos pareigūnai, tarp ir R. Šarauskis, prievartavo turtą ir piktnaudžiavo tarnyba. Teismo sprendimu trijulė buvo nušalinta nuo tarnybos pusmečiui, o vėliau nušalinimas kas trys mėnesiai buvo pratęsiamas.

Prieš Naujuosius Klaipėdos VPK Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininkas komisaras Rytis Nemcevičius (gim. 1973 m.), šio skyriaus tyrėjas Valdas Zavjalovas (gim. 1976 m.) ir R. Šarauskis išgirdo teismo sprendimą. R. Šarauskiui skirta piniginė bauda, o realų teistumą gavę kolegos teismo sprendimą apskundė.

Teismo nušalinimas nuo tarnybos trijulei baigėsi dar pernai, lapkričio 7-ąją, tačiau jo pratęsimu niekas nepasirūpino. Minėtą dieną visi trys pareigūnai turėjo pasirodyti savo darbo vietose, tačiau R. Šarauskio nesulaukta. R. Nemcevičius ir V. Zavjalovas pasiėmė neapmokamų atostogų.

Anot R. Šarauskio, tik lapkričio 15-ąją jam VPK Vidaus tyrimo grupės vyriausiasis tyrėjas Gediminas Savickas pranešė, kad dėl neatvykimo į darbą pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Paaiškėjo, jog teismas mano nušalinimo nuo pareigų nepratęsė, tačiau aš apie tai nieko nežinojau. Kitą dieną apie tai raštu informavau VPK viršininką. Nurodžiau, kad nuo lapkričio 13-osios turiu nedarbingumo lapelį, nes prižiūriu sergančią dukrą. Pridėjau, kad dukrai pasveikus, grįšiu į tarnybą”, – skundėsi teismui R. Šarauskis.

Nuo tarnybos nušalintas R. Šarauskis iki lapkričio 27-osios dirbo UAB „Eko-L” vadybininku, nes šeimai trūko pinigų, o įstatymai įsidarbinti kitur nušalintiems pareigūnams nedraudžia.

Lapkričio 27-ąją, kaip ir buvo žadėjęs, R. Šarauskis pasirodė Transporto policijoje, tačiau netrukus buvo supažindintas su tarnybinio patikrinimo išvadomis bei sprendimu apie atleidimą iš darbo.

G. Savickas tarnybinio patikrinimo išvadose teigia, kad R. Šarauskis nurodytą dieną nepasirodė darbe, vadovo apie tai neinformavo bei pateisinančių dokumentų nepateikė.

R. Šarauskis mano, jog tarnybinis patikrinimas dėl jo neatvykimo į darbą buvo atliktas netinkamai, o apie būtinumą atvykti į darbą jį turėjo informuoti darbdavys. Juolab, teismo nutartis apie tai, kad nušalinimas nuo tarnybos baigėsi, buvo išsiųsta netinkamu adresu.

Transporto policijos komisariato viršininkas Romualdas Minčinauskas sako bandęs ieškoti R. Šarauskio, tačiau tai daryti nesanti jo pareiga.

Beje, R. Šarauskis nori ne tik grįžti į ankstesnes pareigas, gauti neišmokėtą uždarbį, bet ir 100 tūkst. litų moralinės žalos atlyginimo. Anot vyriškio, sužinojęs, kad turi pasirodyti tarnyboje, jis atsisakė vadybininko pareigų. Kitą darbą susirasti nėra lengva, tad jį ir 5 metukų dukrą dabar išlaiko žmona.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Nuteistas pareigūnas nori grįžti į darbą"

  1. Daiva

    Linkejimai Sarauskiui is Siauliu VSAT rinktines!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.