Badmintono čempionate triumfavo kauniečiai

Tris aukso medalius iškovojo pajėgiausias šalies žaidėjas K. Navickas

Tauragėje surengtame 45-ajame Lietuvos badmintono asmeniniame čempionate triumfavo Kauno sportininkai, iškovoję keturis aukso medalius iš penkių galimų. Absoliučiu nugalėtoju tapo trenerio Juozo Špelverio auklėtinis Kęstutis Navickas.

Varžovams nesuteikė vilčių

K. Navickas laimėjo vyrų vienetų, su Klaudijumi Kašinskiu – vyrų dvejetų ir su Indre Starevičiūte – mišrių dvejetų varžybas.

Vienetų turnyro pusfinalyje K. Navickas per 16 minučių 2:0 (21:13, 21:8) palaužė kitą Kauno badmintono klubo žaidėją K. Kašinskį, o finale per 19 minučių 2:0 (21:15, 21:14) – klaipėdietį Donatą Narvilą.

Lemiamoje vyrų dvejetų varžybų dvikovoje K. Navickas su K. Kašinskiu 2:0 (21:17, 21:14) parklupdė uostamiesčio sportininkus D. Narvilą ir Tomą Dovidaitį, o mišrių dvejetų turnyro finale su keturiolikmete I. Starevičiūte 2:0 (21:16, 21:12) – Klaipėdos duetą T. Dovidaitį ir K. Dovidaitytę.

Lietuvos asmeninį čempionatą K. Navickas yra laimėjęs 2004 ir 2005 metais.

Auksą pelnė ir klaipėdietės

Moterų turnyrą laimėjo kaunietė Akvilė Stapušaitytė. Ji pusfinalyje 2:0 (21:7, 21:14) įveikė klaipėdietę Gerdą Voitechovskają, o finale po atkaklesnės kovos 2:0 (21:17, 21:18) – kitą uostamiesčio badmintonininkę Kristiną Dovidaitytę.

Dvejetų varžybose sėkmė lydėjo K. Dovidaitytę ir G. Voitechovskają – jos 2:0 (21:17, 21:14) nugalėjo Kelmės sportininkės Ugnės Urbonaitės ir kaunietės Indrės Ivanauskaitės-Petrulaitienės duetą.

Trečiąsias vietas užėmė kaunietė Rasa Šulnienė bei Kelmės atstovė Rita Augustinavičienė ir klaipėdietė Ugnė Vasiliauskaitė.

Vyrų varžybose bronzos medalius iškovojo K. Kašinskis bei Klaipėdos sportininkai Dovidas Razas ir R. Stapušaitis, mišrių dvejetų turnyre – R. Stapušaitis ir vilnietė Oksana Jaciuk.

Hegemonija tęsiasi

„Kitų miestų žaidėjai kol kas nepajėgūs konkuruoti su Kauno atstovais. Šio miesto hegemonija tęsiasi jau kelias dešimtis metų, o pernai įvykusį šalies komandų čempionatą kauniečiai laimėjo net 27-ąjį kartą iš eilės”, – sakė „Kauno dienai” Lietuvos badmintono federacijos (LBF) prezidentas J. Špelveris.

Pasak LBF vadovo, Kauno rinktinė galėjo susižerti ne vien visą auksą, bet ir daugiau kitų spalvų medalių, tačiau dvejetų varžybose dėl traumos nedalyvavo A. Stapušaitytė, be to, Tauragėje nežaidė daugkartinis šalies čempionas Aivaras Kvedarauskas.

Šį sezoną pajėgiausių Lietuvos badmintonininkų laukia pasaulio asmeninis čempionatas rugpjūčio 7-19 dienomis Malaizijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.