Atsisakoma garbės konsulo paslaugų

Su Lietuvos ambasadoriumi Ispanijoje Mečiu Laurinkum konfliktuojančiam garbės konsului Andalūzijos regione Chosė Antonijui Heradai Garsijai Užsienio reikalų ministerija nutarė nebepratęsti įgaliojimų eiti šių funkcijų.

Tokį sprendimą URM priėmė sužinojusi, kad Ch.A.Herada Garsija atlieka notarinius veiksmus ir už tai ima pinigus, nors jam tokie įgaliojimai nebuvo suteikti. Pagal įstatymus mokesčiai, garbės konsulinio pareigūno surinkti atliekant konsulines funkcijas, turi būti įskaitomi į Lietuvos biudžetą.

Taip pat sprendimui nepratęsti garbės konsulo įgaliojimų įtakos turėjo ir A.Herados Garsijos konfliktai su Lietuvos ambasadoriumi Ispanijoje M.Laurinkumi bei nepagarbus elgesys ir arogancija.

Dėl garbės konsulo ambasadai skundėsi ir Ispanijos vyriausybė, teigdama, kad garbės konsulas bei jo šeima piktnaudžiauja šiuo statusu ir įvairiose Ispanijos institucijose, reikalaudami išskirtinio aptarnavimo ir lengvatų.

Be to, yra įrodymų, kad Ch.A.Herada Garsija tiek oficialioms institucijoms, tiek žiniasklaidai nuolat sąmoningai pateikia klaidingą informaciją apie ambasados neveiklumą konsulinės pagalbos srityje, tokiu būdu bandydamas sukurti savo, kaip vienintelio asmens, padedančio gausiai lietuvių bendruomenei, reputaciją.

Kaip rašo žiniasklaida, Ch.A.Herada Garsija netgi grasina už grotų įkišti ambasadorių M.Laurinkų, teigdamas, kad jis trukdo teikti Ispanijoje gyvenantiems Lietuvos piliečiams pagalbą.

Konsulas ypač piktinasi tuo, kad M.Laurinkus raštu uždraudė jam lankyti lietuvius kalėjimuose ir ligoninėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Atsisakoma garbės konsulo paslaugų"

  1. ispane

    ak, kaip gaila konsului savo kedes. 😥 Vyt ji toki parazita ir kuo greiciau . Mano seima nuo jo nukentejo – pinigus tik greitas imti.
    Aciu dievui, kad Laurinkus ji vercia .

  2. a

    už tai GARBĖS K O N S U L A S . Katroje vietoje pas jį ta garbė??

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.