Rankininkai nusileido italams

Lietuviai patyrė pirmąją nesėkmę Europos čempionato atrankos turnyre

Lietuvos rankininkams nepavyko sužaisti su Italijos nacionaline komanda antrųjų 2008 metų Europos čempionato atrankos 5-osios grupės turnyro rungtynių taip, kaip norėta – jas laimėti, o jei pralaimėti – tai ne daugiau nei 4 įvarčiais.

Mezokoronos mieste įvykusiame susitikime pergalę rezultatu 35:29 (17:19) šventė italai. Alytuje jie nusileido lietuviams mažesniu skirtumu – 28:32 (17:15).

Palūžo mačo pabaigoje

Revanšo dvikova, kaip ir pirmasis šių ekipų mačas, buvo atkaklus ir permainingas. Italijos rankininkai pirmavo 6:4, 11:7. Rezultatyviu žaidimu išsiskyrė Marčelas Montaltas ir Adrianas Dimadžijas.

Lietuvos rinktinė pagerino gynybą ir 18-ąją minutę išlygino – 11:11, o baigiantis pirmajam kėliniui, daugiausia Valdo Novickio ir Aurelijaus Sabonio pastangomis, persvėrė rezultatą savo naudai – 17:16.

Antrajame kėlinyje italai susigrąžino iniciatyvą – 26:21, 29:23. Jų gretose pasižymėjo kroatas Mikelė Skataras, serbas Filibertas Kokuča. Lietuviai buvo priartėję 25-ąją minutę – 31:29, tačiau per likusį laiką žaidimo sąlygas diktavo varžovai.

Pristigo jėgų

„Šešių įvarčių persvarą jie įgijo greitomis kontratakomis, o mūsų žaidėjai pristigo jėgų ir gintis, ir pulti.

Laikėmės, kol nuovargis nepakirto Valdo Novickio ir Aurelijaus Sabonio. Be to, traumas patyrė Dainius Skarbalius ir Tomas Eitutis.

Susižaidimo stoka lėmė klaidas, skubėjimą, netikslius metimus iš patogių pozicijų. Sutriko net pakankamai patyrę rankininkai”, – apie rungtynių Italijoje atomazgą „Kauno dienai” papasakojo lietuvių rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas.

Rezultatyviausiai žaidė V. Novickis, pelnęs 8 įvarčius. A. Sabonio sąskaitoje – 6 įvarčiai. Dalius Rasikevičius pelnė 5 įvarčius.

Varžovų komandai 9 įvarčius pelnė M. Skataras, po 6 – A. Dimadžijas, F. Kokuča ir M. Montaltas.

Į Turkiją – be poilsio

Kitas atrankos turnyro rungtynes Lietuvos rankininkai trečiadienį svečiuose žais su Turkijos ekipa, kuri pirmojoje dvikovoje 21:32 (11:14) nusileido Šveicarijos atstovams.

Vakar turkai ir šveicarai susitiko antrą kartą.

„Į Turkiją keliausime beveik nepailsėję. Iš Italijos į namus grįžome vakar po pietų. Pirmadienį anksti ryte išvykstame į Varšuvą, iš kur skrisime į varžybų vietą. Adanos miesto viešbutį pasieksime jau po vidurnakčio. Bus sunku grumtis be visaverčių treniruočių”, – sakė M. Astrauskas.

Atsakomoji dvikova su turkais vyks sausio 14-ąją Varėnoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.