Šiaurės šalių kino klube dar daugiau gero kino

Atėjus Naujiesiems daliname pažadus sau ir kitiems keistis bei tobulėti ir linkime gerų permainų. Šiaurės šalių kino klubas ne išimtis. 2007-aisiais klubas žada toliau džiuginti šiaurietiško kino mėgėjus ir rodyti dar daugiau gerų ir pripažinimo sulaukusių filmų. Viena tikrai nesikeis – kaip visada, geriausi Šiaurės šalių kino filmai rodomi nemokamai.

Norėdamas patvirtinti duotus pažadus, kino klubas jau per pirmąjį 2007-ųjų seansą (01/10) pristatys žymiąją švedų dramą „Blogis” (Ondskan). Ji buvo nominuota Amerikos kino akademijos Oskaro apdovanojimui kaip geriausias užsienio filmas.

Tai istorija apie vaikiną Eriką, kurį dėl blogo elgesio išmeta iš mokyklos. Jis pereina į privatų internatą, tačiau problemos niekur nedingsta. Čia vyresni moksleiviai žiauriausiais būdais kontroliuoja jaunesniuosius. Kaip apsiginti, ar blogiu galima nugalėti blogį? Filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo švedų autoriaus Jan Guillou romaną, kuriame jis aprašo asmeninę patirtį, kai būdamas paauglys mokėsi internate.

Be Oskaro nominacijos „Blogis” buvo išrinktas geriausiu metų filmu Švedijoje, taip pat gavo geriausio ne amerikietiško filmo apdovanojimą Robert kino festivalyje Danijoje, triumfavo Šanchajaus ir dar keliuose tarptautiniuose kino festivaliuose.

Žiūrėdami antrąjį sausio filmą „Greitoji” (Ambulancen) (01/24), žiūrovai pateks į įtampos ir netikėtumų kupiną trilerį. Du broliai Timas ir Frankas pavagia pinigų, kad galėtų sumokėti už operaciją, išgelbėsiančią jų motinos gyvybę. Kai policija užblokuoja automobilį, kuriuo broliai bando pasprukti, šie pavagia greitosios pagalbos automobilį.

Ši įtempta drama vyksta realiame laike ir vienoje vietoje: greitosios pagalbos automobilyje. Filmavimo metu atliekant įvairius kaskadinius triukus buvo dukart sugadinta automobilio greičių dėžė.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės ministrų tarybos biuro bibliotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti biblioteka šalyje, kuri yra atvira visiems, o paslaugos teikiamos nemokamai. Elektroninis bibliotekos katalogas: http://biblioteka.nmr.lt.

SAUSIO REPERTUARAS

2007 01 10, 17.00 val.

Blogis (Ondskan), Švedija

Rež. Mikael Håfström, 108 min., švedų k., subtitrai anglų k., 2003 m.

Eriką dėl blogo elgesio išmeta iš mokyklos. Jis pradeda mokytis privačiame internate, kur vyresni moksleiviai žiauriausiais būdais kontroliuoja jaunesniuosius. Erikas susidraugauja su kambario kaimynu Pjeru. Vienintelis Eriko troškimas – ramiai baigti mokyklą. Šis filmas buvo nominuotas Amerikos kino akademijos Oskaro apdovanojimui kaip geriausias užsienio filmas.

Vaidina: Andreas Wilson, Henrik Lundström, Gustaf Skarsgård, Linda Zilliacus, Jesper Salén.

2007 01 24, 17.15 val.

Greitoji (Ambulancen), Danija

Rež. Laurits Munch-Petersen, 90 min., danų k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Ši įtempta drama vyksta realiame laike ir vienoje vietoje: greitosios pagalbos automobilyje. Du broliai Timas ir Frankas pavagia pinigų, kad galėtų sumokėti už operaciją, išgelbėsiančią jų motinos gyvybę. Kai policija užblokuoja automobilį, kuriuo broliai bando pasprukti, šie pavagia greitosios pagalbos automobilį.

Vaidina: Thomas Bo Larsen, Paw Henriksen, Helle Fagralid ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.