Futbolas: „Hearts” – naujas desantas iš Lietuvos

Škotijos Edinburgo „Hearts” klube – nauji futbolininkai iš Lietuvos. Su vartininkais Eduardu Kurskiu ir Arnu Lekevičiumi sutartys jau pasirašytos.

Lietuvos futbolo čempionas „Kauno” klubas 30-metį vartininką Eduardą Kurskį „Hearts” paskolino iki šio sezono pabaigos. Šią informaciją LŽ vakar patvirtino „Kauno” prezidentas Gintaras Ugianskis. Per pastarąsias A lygos pirmenybes Kurskis žaidė 19 rungtynių ir per jas praleido tik 12 įvarčių.

Numatoma, kad Edinburgo klubo vartuose iš Šiaulių kilęs Kurskis gali pakeisti geriausiu pastarojo Škotijos čempionato futbolininku išrinktą Craigą Gordoną. Beveik neabejojama, kad artimiausiu metu Gordonas paliks „Hearts”. Susidomėjimą šiuo Škotijos rinktinės vartininku yra išreiškę „Manchester United” strategas Alexas Fergusonas ir Londono „Arsenal” treneris Arsene’as Wengeras.

Su 22 metų Arnu Lekevičiumi pasirašyta penkerių metų sutartis, bet kol kas jis nebus „Hearts” pagrindinės komandos vartininkas. Po kiekvieno sezono kontraktas su lietuviu bus peržiūrimas. Šis vartininkas yra Klaipėdos „Atlanto” vadovo ir vyriausiojo trenerio Vacio Lekevičiaus sūnus. A.Lekevičius praėjusį sezoną buvo „Atlanto” vartininkas, bet nežaidė nė vienų A lygos rungtynių – jis gynė tik „Atlanto” antrosios komandos, rungtyniavusios šalies pirmojoje lygoje, vartus.

Kaip žinoma, iki šiol „Hearts” turėjo šešis Lietuvos futbolininkus: Edgarą Jankauską, Deividą Česnauskį, Saulių Mikoliūną, Andrių Veličką, Nerijų Barasą, Marių Žaliūką. Edinburgo klube pusmetį praleidusiam Kęstučiui Ivaškevičiui neseniai teko grįžti į „Kauną”.

Į Vladimiro Romanovo valdomo ir Valdo Ivanausko treniruojamo „Hearts” klubo peržiūrą yra nuvykę dar du „Kauno” futbolininkai – 23 metų gynėjas Mindaugas Bagužis ir 31 metų puolėjas iš Lenkijos Arkadiuszas Klimekas, pastarosiose A lygos pirmenybėse per 30 rungtynių įmušęs 8 įvarčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.