Žaisliukai žmogžudžiai

Žurnalas „Radar” išspausdino pačių baisiausių JAV istorijoje žaislų sąrašą. Pirmąją vietą jame užėmė aštrios strėlytės „Darts”, skirtos mėtyti į tolį. Devintajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje jos traumavo 6,7 tūkstančio vaikų, keturis – mirtinai.

Antrąją vietą užėmė rinkinys jauniesiems fizikams, parduotuvėse pasirodęs 1951 metais. Vaikučiams buvo pasiūlyta paeksperimentuoti su uranu-238. Į rinkinį buvo įtrauktas Heigerio skaičiuotuvas, elektroskopas ir kiti įrankiai, leidžiantys stebėti radioaktyviąsias daleles, knygelė su pagrindiniais duomenimis apie branduolinę fiziką, paprasčiausių bandymų aprašymai, taip pat „nepavojingo” urano pavyzdžiai. Rinkinys kainavo 49,5 dolerio ir išsilaikė prekybos taškuose tik apie metus. Po keleto dešimtmečių paaiškėjo, kad uranas-238 sukelia vėžį, leukemiją ir kitas sunkias ligas.

1984-1985 metais kompanija „EZSale” pardavinėjo mini hamakus, kurie uždusino dešimtis vaikų bei paauglių nuo 5 iki 17 metų amžiaus. Šis žaislas amerikiečių žurnalistų sudarytame sąraše užima trečiąją vietą.

1996 metais pradėta pardavinėti lėlė „Cabbage Patch Snacktime Kid” (ją pagamino kompanija „Mattel”, išgarsėjusi lėlėmis „Barbie”). „Cabbage” mokėjo kramtyti, ją buvo siūloma pamaitinti specialiai pasigamintu plastmasiniu maistu. Ši lėlė nukando 35 vaikų pirštelius ir atsidūrė ketvirtoje baisiausių žaislų sąrašo vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.