Nuošalų kaimą šiurpina padegėjas

Radviliškio rajono Valatkonių kaimą sukaustė padegėjo baimė – per mėnesį čia kilo jau trečias gaisras

Nelaimingai šie metai prasidėjo Radviliškio rajono Valatkonių kaimo gyventojai Genovaitei Brazinskienei – jau pirmosios Naujųjų metų dienos vakare supleškėjo jos sodybos daržinė su šienu ir dalis tvarto.

Keistas nepažįstamasis

Prieš pat gaisrą Brazinskienės sodyboje kažkas pasibeldė į jos kaimynų Martyšių duris. Tačiau kieme nieko nebuvo. Po keleto minučių pro langą žvilgtelėję Martyšiai pamatė degančią kaimynų Brazinskų sodybą. Laimė, jos šeimininkai buvo namie ir liepsnas daržinėje išvydo patys pirmieji. Ugnis apėmė ir tvartą, o stiprus vėjas kėsinosi perblokšti liepsną į greta daržinės suręstą garažą, kuriame stovėjo automobilis. Nespėjo – iš netolimo Baisogalos miestelio atlėkė ugniagesiai ir drauge su kaimo vyrais gaisrą nuslopino. Tačiau daržinė, tvartas nukentėjo.

Gesindamas ugnį sodybos savininkas Arūnas Brazinskas žvilgtelėjo į tamsą – šalin laukais skuodė kažkoks jaunas žmogus. „Tai jis ir padegė”, – šmėkštelėjo Arūno galvon mintis, ir jis puolė vytis, tačiau jaunuolis dingo. Vėliau kaimynai pasakojo matę tą keistą nepažįstamąjį kaime kiek anksčiau.

Pranešė beldimu?

„Dėl to ir pabeldė į duris, kad perspėtų: pasidairykite, tuoj kai ką įdomaus pamatysite”, – dabar svarsto Martyšiai. Prieš pat Naujuosius metus gaisras aplankė ir juos. Martyšiai tuo metu žiūrėjo televizorių. Užuodę dūmų kvapą išlėkė į lauką ir pamatė jau liepsnose paskendusią daržinę bei tvartą. Ir tada pūtė stiprus vėjas, ugnis galėjo peršokti į gyvenamąjį namą, tačiau nespėjo: greitai sulėkė kaimynai, netruko atvažiuoti ir ugniagesiai – užgesino. Vis dėlto tvartas sudegė beveik visas. Tuos Martyšių gyvulius, kuriuos pavyko išgelbėti, priglaudė kaimynai.

Dar prieš porą savaičių Valatkonių kaime užsiliepsnojo valatkoniškių Minkevičių daržinė. Gesinti lekiantys žmonės dar iš tolo pastebėjo, kad ugnis įsiplieskė daržinės viršuje, beveik prie pat gegnių. Tai sukėlė įtarimą, jog pastatas padegtas.

Po pirmųjų gaisrų valatkoniškiai bėdą suvertė vaikams – esą šie žaidę su degtukais ir petardomis. Tačiau šiandien svarsto: galbūt visi trys gaisrai yra nepažįstamojo darbas.

Sudarė fotorobotą

Radviliškio rajono prokuratūra ir Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba šiuo metu tiria, kas tas keistas nepažįstamasis ir kodėl jis įjunko deginti Valatkonių kaimo sodybas. „Vyksta ikiteisminis tyrimas, tad daug ko pasakoti negaliu, tačiau versija, kad pastatai buvo padegti, labai įtikima, o įtariamųjų ratas vis siaurėja”, – LŽ sakė Radviliškio rajono priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininkas Virginijus Ivoška. Pagal kaimo žmonių pasakojimus sudarytas vadinamasis įtariamojo fotorobotas.

Ivoška prisiminė, kad panašaus atvejo būta užpernai – vienas po kito supleškėjo keletas sodų namų Radviliškio priemiestyje. Netrukus pavyko nustatyti, jog padegėjai – vaikai, tokiu būdu jie ieškojo nuotykių.

Padegėjai neseniai šiurpino ir Pakruojo rajoną, kur liepsnojo keletas sodybų, o prieš tai – Šalčininkų rajoną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.