V.Uspaskichas: Naujuosius sutikau po atviru dangum

Kuo nuoširdžiausius linkėjimus visiems Lietuvos žmonėms iš Rusijos sostinės siunčiantis pas mus skandalingai išgarsėjęs buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas vakar, trečiąją šių metų dieną, dar ilsėjosi po Naujųjų sutikimo. Kalbinamas PB korespondentės ponas Viktoras buvo linkęs lakoniškai atsakinėti į klausimus, vengė tiksliai įvardyti dalykus, susijusius su jo privačiu gyvenimu, Lietuvoje tebegyvenančiais šeimos nariais.

Senuosius palydėjo su bičiuliais

„Esu labai užsiėmęs žmogus. Dirbu, nuolat sukuosi verslo reikaluose”, – pabrėždamas, jog laiko jam itin stinga, kalbėjo pašnekovas.

Nors ir labai nenoriai, V.Uspaskichas prasitarė Rusijos sostinėje užsiimantis ypač pelningu verslu – prekyba nekilnojamuoju turtu. Į klausimą, kaip jam sekasi, jis tepasakė: „Gerai”.

Pinigingas vyras nenorėjo detalizuoti ir Naujųjų metų sutiktuvių vakarėlio. Tačiau jis neslėpė, jog 2007 metus sutiko ne prabangiame restorane, o nuosavame vieno gero pažįstamo būste su keliais kitais savo bičiuliais.

„Sutinkant Naujuosius metus ir Lietuvoje per patį vidurnaktį mėgdavau būti prie išpuoštos eglės, po atviru dangumi. Tą patį padariau ir Maskvoje. Lygiai dvyliktą buvau Raudonojoje aikštėje, prie eglės. Ten pat klausiausi žymių Rusijos atlikėjų dainų. Jų buvo daug, todėl visų nė neišvardinsiu”, – tęsė V.Uspaskichas.

Po to su linksma kompanija ponas Viktoras dar pasivaikščiojo Maskvos centre, po Senąjį ir Naująjį Arbatą, kuris niekada nemiega bei kur akis traukia neonai, prabangūs automobiliai, o ypač vyrus – įspūdingos ilgakojės merginos. Ar drauge buvo ir jo žmona Jolanta su jųdviejų atžalomis, ponas Viktoras buvo linkęs nutylėti.

„Apie savo šeimą kalbėti nenoriu. Nesakysiu ir to, ar dažnai su jais susitinku. Galbūt užteks to, kad mes palaikome ryšius, bendraujame, tikrai susitinkame”, – išsisuko nuo tiesaus atsakymo jis.

Skandalingai asmenybei Rusijoje gera

Nors laisvalaikio V.Uspaskichas turi nedaug, tačiau vis tiek randa laiko sportui, knygai. Jis labai mėgsta minti dviračio pedalus, čiuožti pačiūžomis, slidinėti. Maskvoje dirbtinio ledo per akis. Tik va sniego nematyti, kaip ir Lietuvoje.

„Pas mus sniego irgi – nė kvapo. Dienomis – 6-7 laipsniai šilumos. Bet galiu pasigirti, kad gruodžio mėnesį mačiau tikrą sniegą, slidinėjau. Buvau išvykęs į kalnus. Vienas. Pailsėjau, atsigavau”, – patenkintas akcentavo jis.

V.Uspaskichas su apmaudu prakalbo, kad Lietuvoje, jo galva, teisybės dar teks palaukti ilgai ir nuobodžiai, todėl jis dar neskubės sugrįžti. Jam labai nepatinka, kad teisėsaugos institucijos esą vis dar tarnauja atskiroms grupuotėms bei, pasak jo, šviesos tunelio gale greičiausiai dar ilgai nebus matyti.

Baigdamas pokalbį ponas Viktoras pasidžiaugė, kad Rusijoje gyventi bent jau kol kas jam yra gera, ir PB korespondentę pakvietė būtinai atvykti į Maskvą bei ne vieną dieną pasisvečiuoti jo namuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.