Pinigus nešti gali ir neįtikimos idėjos

Praėjusių metų pabaigoje žurnalas „Fortune Small Business” aprašė pačias geriausias smulkiojo verslo idėjas, kurios jau šiemet virs konkrečiais projektais. Pabrėžiama, kad šios idėjos mažų įmonių savininkams leis atverti visiškai naujas veiklos nišas.

Dvimetrinės rožės

www.organicbouquet.com

Šių metų pradžioje Jungtinių Valstijų gėlių rinkoje pasirodė naujas stiprus žaidėjas – bendrovė „Organic Bouquet”, kuri vartotojams pasiūlys dviejų metrų ilgio rožes. Dydžiu išsiskiria ne tik rožių stiebai, bet ir patys žiedai – jie dukart didesni nei tradicinių rožių. Be to, šios gėlės ilgiau nevysta – vazoje jos gali būti pamerktos apie septynias dienas. Neįprastų rožių kaina – 250 dolerių už tuziną. „Organic Bouquet” įkūrėjas jau dabar sulaukė išankstinių užsakymų už milijoną dolerių.

Knygų pardavimo automatas

www.ondemandbooks.com

Greitu metu nusipirkti knygą bus taip pat paprasta kaip ir kramtomosios gumos pakelį. Šių metų vasarį 25 pasaulio knygynuose ir bibliotekose pasirodys pirmieji knygų pardavimo automatai.

Automatas gali išspausdinti, susiūti, suklijuoti ir supakuoti kelias knygas per 7 minutes. Spausdinti knygas galima bet kuria kalba. Aparatas gali išspausdinti iki 550 puslapių knygą, tačiau pasirinkus smulkų šriftą galima gauti visą knygos „Karas ir taika” kopiją. Vienas šios knygos puslapis kainuotų vieną amerikietišką centą. Šiuo metu automato duomenų bazėje yra 2,5 mln. skirtingų knygų.

Pašalinamos tatuiruotės

www.freedom2ink.com

Kompanijos „Freedom-2” įkūrėjas ir dermatologijos profesorius Roxas Andersonas pasiruošęs padėti žmonėms pašalinti kadaise pasidarytas tatuiruotes. Jis sukūrė rašalą, kurį žmogaus organizmas lengvai įsisavina. Taigi „Freedom-2” patys pieš tatuiruotes, kurias vėliau bus galima lengvai pašalinti lazeriu.

Toks tatuiruotės pašalinimas klientams kainuos tūkstantį dolerių. Įprasta tokia procedūra kainuoja 5-10 tūkst. dolerių ir yra skausminga.

Vandenyno bangų energija

www.oceanpowertechnologies.com

Buvusio Australijos banglentininko George’o Tayloro išradimas leis vandenyno bangų mūšą paversti elektros energija. 2010 metais Tayloras planuoja šiuo būdu išgauti 500 KW pigios energijos. Oregono universiteto mokslininkai skaičiuoja, kad patenkinti viso pasaulio energijos poreikiams užtektų tik 0,2 proc. visos pasaulio vandenynų energijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.