Atsiskleisti būreliuose – ištisus metus

Kiekvienas vaikas ir jaunuolis žino: įprastai būrelių rinkimosi ir užsirašymo metas prasideda kartu su mokslo metais, tačiau, priešingai nei daugelis mano, jis niekada nesibaigia. Vaikai ir jų tėvai įsitikinę, kad, jeigu pavėlavai į būrelį metų pradžioje, teks laukti kito būrelio sezono, nes per vidurį metų sunku įsitraukti į veiklą, gali trikdyti spragos, naujoko sindromas ar nepagrįsta lūzerio etiketės baimė. Neformalus ugdymas griauna tokius mitus, laužo stereotipus ir kviečia ištisus metus atskleisti save įvairiuose būreliuose.

Pagrindinis neformaliojo ugdymo tikslas – brandinti sėkmingą asmenybę. Todėl konkrečios veiklos įgūdžiai (muzikavimas, šokiai, dainavimas) tampa ne tikslu (kaip buvo įprasta anksčiau), bet patrauklia priemone ugdyti tam tikras vaiko asmenines savybes: pasitikėjimą savimi, baimių nugalėjimą, savarankiškumą, iniciatyvumą. Todėl vadinamo dedlaino užsirašyti į būrelius nėra – vaikai ir jaunuoliai būreliuose laukiami nuolat.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainavimo ir choreografijos studijos „Versmė” vadovė Alina Valentinavičienė tvirtino, kad dainavimas – nuolatinis tobulėjimo procesas, todėl pradėti dainuoti – niekada nevėlu. „Kas nespėjo į nuo rugsėjo pradžios ruoštą programą, galės save išbandyti antrąjį pusmetį, kuris kaip visada gausus koncertų, festivalių užsienyje”. Naujoje choro „Versmė” programoje įvairių žanrų kūriniai – nuo Paulo Mcartney ir Paulo Simono iki Franzo Schuberto ir Elisos Tegner klasikos. Neturintys dainavimo įgūdžių vaikai bus specialiai parengti ir dalyvaus koncertuose, kurie kelia motyvaciją, padeda įveikti nepagrįstas baimes, ugdo pasitikėjimą savimi.

Choras „Versmė” šį pusmetį statys Algimanto Bražinsko operą „Aukso vartai” – šiuolaikišką, stilizuotą, nuotaikingą „Pelenės” istoriją. Naujai atėję dainininkai taip pat dalyvaus šioje operoje.

Anot LVJC Ryšių su visuomene skyriaus koordinatorės Reginos Paluckienės, LVJC išskirtinumas tas, kad ,,po vienu stogu” veikia daugybė būrelių. Čia vaikai laisvai išbando save įvairiose veiklose, dalyvauja bendruose renginius. Suteikiamos visos sąlygos atrasti ir formuoti savo kūrybingą, savarankišką ir sėkmingą asmenybę.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, kaip ir kitoje neformaliojo vaikų švietimo įstaigose, vaikai į būrelius priiminėjami ištisus metus. LVJC ,,Nykštukų mokyklėlė” nuo sausio mėnesio ypač kviečia keturmečius, penkiamečius, taip pat – ikimokyklinukus. Čia jie dalyvaus ne tik šokio, dainavimo, dailės, teatriuko, anglų kalbos užsiėmimuose, bet turės galimybę pramokti plaukti Mažajame LVJC baseine. Ikimokyklinių grupių ugdytiniai žaisdami smagius žaidimus susipažins su raidėmis.

Ikimokyklinukus ir pradinukus kviečia šiuolaikinių šokių grupės, jau šeštą dešimtį įpusėjęs legendinis liaudies dainų ir šokių ansamblis ,,Ugnelė”, dainavimo ir choreografijos pratybos, dailės užsiėmimai, Rytų kovos menai.

Mokyklinukams organizuojami užsienio kalbų (anglų ir ispanų) kursai, kompiuterinio mokymo užsiėmimai, dramos, dailės, keramikos, dizaino ir kiti būreliai, kuriuose galima paragauti „tikro žurnalisto”, „verslininko ar ekonomisto” duonos, įgyti lyderio įgūdžių. Platus muzikos instrumentų pasirinkimas: pučiamieji, mušamieji, gitaros, sintezatoriai, – galima lankyti kolektyvinius ir individualius užsiėmimus.

Paslaugų kokybe garsėjantis LVJC sveikatingumo klubas kviečia lankyti sporto ir sveikatingumo veiklas: graikų-romėnų imtynes, koncertinę gimnastiką, stalo tenisą ir kt. Jaunimas ir suaugusieji skatinami aktyviai ilsėtis LVJC baseinų komplekse, įvairių aerobikų užsiėmimuose.

Ypač mėgstami egzotiški šokiai, lindihopas, keramikos užsiėmimai, efektyvūs užsienio (anglų ir ispanų) kalbų kursai. LVJC Gurmanų klubo teikiamais malonumais mėgaujasi ne tik vaikai, bet ir jų mamos ir tėčiai. Vaikai būreliuose atranda ir atskleidžia savo gebėjimus darydami tai, kas jiems patinka ir už ką juos vertina kiti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.