Režisieriaus filmuose – mūsų pačių dubleriai

Šiandien Ignas Jonynas kino centre „Coca-Cola Plaza” pristato savo filmų vakarą

Lietuvoje Ignas Jonynas kol kas žinomesnis kaip teatro režisierius – čia jis pastatė daugiau nei dešimt spektaklių. Į kiną režisierius atkeliavo su filmais „Sekmadienis toks, koks yra” ir „Šokantis kirminas”. Jauno menininko filmai laviruoja tarp puikaus operatoriaus darbo ir novatoriškų idėjų – sukelia daugybę diskusijų. Žiūrovai stengiasi suvokti, kokiame pasaulyje gyvena spalvingasis pajacas iš „Šokančio kirmino”, o kritikai svarsto kruopštų režisieriaus darbą su žinomais Lietuvos aktoriais. Pastaroji režisieriaus ypatybė puikiai atsiskleidžia naujausiame jo filme „Šokantis kirminas”. „Kūriau filmą apie tai, kad esame savo pačių dubleriai, gyvenime dubliuojame patys save. Dubleris kartais ateina ir reikalauja už savo darbą užmokesčio”, – filmo idėją pristatė režisierius.

Jonynas tvirtina, kad jo kelias į kiną nebuvo išskirtinis – būdamas studentas mėgo žiūrėti gerus filmus, įstojo mokytis, pradėjo režisuoti pirmuosius spektaklius, o vėliau sukūrė ir pirmuosius trumpametražius filmus. Anot režisieriaus, teatras miršta po kiekvieno spektaklio. Kinas – ilgaamžiškesnis, jame galima užfiksuoti istoriją, iliuzijas ir gyvenimo imitaciją.

Šiuo metu Jonynas rašo pilnametražio detektyvinio filmo scenarijų. Jei scenarijus gaus finansavimą, filmuoti režisierius ketina jau kitais metais.

Filmai „Sekmadienis toks, koks yra” ir „Šokantis kirminas” bus rodomi kino centre „Coca-Cola Plaza” sausio 4 dieną 18.30 ir 19.45 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.