Metų pradžia su mirties ženklu keliuose

Dviejų jaunuolių žūtimi pasibaigusią automobilio avariją nulėmė grubūs Kelių eismo taisyklių pažeidimai

Pirmąją šių metų dieną šalies keliuose neišvengta tragiškų nelaimių. Viena tokių pirmadienio vakarą įvyko Zarasų rajone lengvajam automobiliui nulėkus nuo kelio ir nuo aukšto skardžio nuskriejus į apačioje buvusį tvenkinį. Iš apvirtusios mašinos ištraukti dviejų žuvusių jaunuolių kūnai, o trečiajam ekipažo nariui pavyko išsigelbėti.

Nuo skardžio – į tvenkinį

Antros kartos „Volkswagen Golf” markės automobiliu važiavusi trijų jaunuolių kompanija, kurią sudarė du septyniolikmečiai ir ketveriais metais už juos vyresnis vaikinas, į avariją pakliuvo likus mažiau nei puskilometriui iki Zarasų miesto ribos – kelio Kaunas-Zarasai 178-ajame kilometre. Iš nelaimėlių ekipažo pavyko išsigelbėti tik vienam septyniolikmečiui. Kitiems dviem jo bendrakeleiviams nepavyko išsikapanoti iš metaliniu karstu virtusios transporto priemonės, tad jie žuvo vietoje.

Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas vakar „Kauno dienai” patikslino, kad, pirminiais duomenimis, eismo nelaimė įvyko dėl automobilio vairuotojo kaltės. Įvykį tiriančių teisėsaugininkų žiniomis, lengvasis automobilis įkalnėje lenkė kitą transporto priemonę ir pernelyg staigiai po šio manevro metėsi atgal į dešinę, todėl nulėkė nuo kelio. Čia mašina nuskriejo nuo maždaug keturių metrų aukščio skardžio ir, tiesiog ore apsivertusi, tėškėsi ant stogo į apačioje esantį nedidelį tvenkinį. Vandens telkinys buvo pakankamai gilus, tad automobilis iškart nugarmėjo į dugną, o virš vandens liko kyšoti tik galiniai jo ratai.

„Pastarojoje vietoje esanti dviguba ištisinė linija griežtai draudžia lenkti, o be to, bet kuris eismo dalyvis ir pats privalo turėti bent šiokį tokį savisaugos instinktą bei įkalnėje tokių manevrų neatlikinėti, tačiau vairuotojas jos nepaisė ir elgėsi savaip. Iki šiol minėta avarijos vieta ženklesniu avaringumu tikrai nepasižymėjo, o tokių įvykių, kai mašina atsiduria vandenyje, čia išvis nėra buvę”, – tvirtino L.Pernavas.

Už girtumą jau baustas

„Iš policijos gavome pranešimą, kad nedideliame vandens telkinyje yra ant stogo apvirtęs automobilis, kurio galiniai ratai matosi išnirę iš vandens. Du ugniagesių gelbėtojų ekipažai nedelsiant išvyko į nelaimės vietą. Pavyko užkabinti vandenyje ant stogo gulėjusią mašiną be narų pagalbos, nes tokių specialistų netgi nėra Zarasuose. Su gerve išvilkus automobilį į krantą, viduje buvo aptikti dviejų jaunuolių lavonai”, – trumpai ir pernelyg nedetalizuodami apie gelbėjimo operaciją vakar kalbėjo Zarasų ugniagesiai gelbėtojai.

Vietos policijos pareigūnai įsitikinę, kad prie automobilio vairo sėdėjo vyriausiasis iš trijų ekipažo narių – 21-erių metų vaikinas. Paklausti, ar jis bei kartu važiavę septyniolikmečiai nėra žinomi Zarasų rajono teisėsaugininkams, pareigūnai šito paneigti negalėjo. Policijos komisariato viršininkas L.Pernavas prasitarė, kad visi trys jaunuoliai, gyvenę Zarasų mieste bei rajone, jau buvo užkliuvę policijai bei patekę į jų akiratį.

Zarasų rajono policijos vadovas išdėstė dar vieną daug ką sakantį faktą: „Šios nelaimės kaltininku laikomas į nelaimę pakliuvusio automobilio vairuotojas visai neseniai buvo sulaikytas neblaivus.” Atrodo, kad tąkart jam paskirta nuobauda netapo nė menkiausia pamoka, todėl šįsyk likimas jau nebebuvo gailestingas ir nulėmė žiauriausią įvykių baigtį.

Trečiasis net nesusižalojo

Kol kas teisėsaugininkai teigia laukiantys teismo medicinos ekspertų išvadų dėl automobilio vairuotojo blaivumo, tačiau viena labiausiai tikėtinų avarijos priežasčių laikoma būtent jo girtumas. Pasak L.Pernavo, vakar popiet specialistai pareigūnams konstatavo tik tikslią dviejų vaikinų žūties priežastį: jokių kitų kūno sužalojimų neaptikta, tad konstatuota, kad jiedu nuskendo. Trečiasis automobiliu važiavęs septyniolikmetis per stebuklą išvengė mirties pinklių ir eismo nelaimės metu netgi nesusižalojo. Jam pavyko ištrūkti iš nuskendusios mašinos bei išplaukti į krantą dar iki atvykstant policijai. Teisėsaugininkai patikino, kad vienintelė aplinkybė, dėl kurios išsigelbėjęs keleivis patyrė nepatogumų – šaltas tvenkinio vanduo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.