Pirmasis legionierius

Jaroslavas Suchockis yra pirmas Lietuvos žolės riedulininkas, išmėginęs laimę užsienyje. Vilnietis 2006-ųjų spalio pradžioje išvyko rungtyniauti į Olandiją – Valkensvardo H.O.D. klubą.

Lietuvos moterų žolės riedulys jau seniai vertinamas visoje Europoje. Moterys šia sporto šaka mūsų šalyje užsiima jau trečią dešimtmetį ir yra iškovojusios ne vieną didelę pergalę, o vyrai visada buvo nuošalyje. Ir dabar vyrų žolės riedulys yra tik mėgėjiškas, bet auga labai perspektyvi jaunųjų riedulininkų karta. Viena pirmųjų kregždžių – Jaroslavas Suchockis. Jis jau ne vienus metus buvo Vilniaus „Žuvėdros-Tauro” lyderis, o 2006-ųjų rudenį išvyko rungtyniauti į Olandiją.

Olandijos miestas Valkensvardas yra gerai pažįstamas lietuviams. Ten per Velykas kasmet rengiamas labai didelis jaunių žolės riedulio turnyras, į kurį atvyksta komandos iš viso pasaulio. Kasmet jame dalyvauja ir jaunieji Lietuvos riedulininkai. Olandai priima mūsų sportininkus gyventi į savo šeimas, todėl santykiai užsimezgė labai draugiški. Kvietimas J.Suchockiui išmėginti jėgas Valkensvardo H.O.D. klube ir yra šios draugystės rezultatas.

Įspūdžiai – puikūs

Lietuvis pirmais savo legionieriaus karjeros mėnesiais nenusivylė. „Įspūdžiai iš Olandijos yra patys geriausi, – sakė riedulininkas. – Klube mane labai šiltai priėmė, esu viskuo patenkintas. Susikalbame angliškai, ten šią kalbą moka visi, moksleiviams ji dėstoma nuo pirmos klasės. Olandiškai taip jau daug suprantu, bet dar ne viską, kalbėti negaliu.”

Sausio 6-ąją vilnietis po šventinių atostogų vėl vyks į Olandiją ir ten sportuos iki birželio. Pasak J.Suchockio, H.O.D. klube jis iš karto pajuto, jog pateko į aukštesnį lygį nei Lietuvoje, nors Valkensvardo vyrų ekipa rungtyniauja tik trečiajame pagal pajėgumą Olandijos divizione. „Viskas ten yra kitaip, tiesiog labai skiriasi požiūris į žolės riedulį, – pasakojo vaikinas. – Ten visi ateina į treniruotę ir rimtai dirba nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Žinai, kad neturėsi kada atsikvėpti. Tačiau galima pasakyti, kad tuo pačiu metu olandai žaidžia ir savo malonumui. Labiausiai pajutau, kad man trūksta fizinio pasirengimo. Olandijoje jam skiriama daugiausia dėmesio, po to – technika, taktika. Tikrai pajutau, kad esu silpnesnis už olandus.”

Vis dėlto saugo pozicijoje rungtyniaujantis J.Suchockis debiutu Olandijos klube buvo patenkintas. Per 18 mačų lietuvis pelnė 12 įvarčių.

Norės grįžti vėliau

Lietuvį sužavėjo ir susidomėjimas žolės rieduliu Valkensvarde. Miestelis turi tik apie 40 tūkst. gyventojų, tačiau H.O.D. klubui priklauso net 12 tūkst. žmonių. Klubas turi penkias vyrų komandas, keturias – moterų, daugybę įvairaus amžiaus jaunių ekipų.

„Tame Olandijos rajone yra tik žolės riedulys, todėl ir tiek daug jį žaidžiančiųjų, – sakė J.Suchockis. – Į varžybas susirenka nemažai žiūrovų. Jie stebi ne tik pagrindinių vyrų ir moterų ekipų, bet ir vaikų varžybas. Mūsų komanda pirmauja savo lygoje.”

Tiesa, lietuviui tenka žaisti ne tik pagrindinėje vyrų komandoje. Kartais jis padeda ir kitoms ekipoms, kuriose savo malonumui žaidžia nemažai vyresnių riedulininkų. Vilnietis dar ir teisėjauja per varžybas. Teisėjo karjerą jis pradėjo Lietuvoje.

„Žaisti Olandijoje man tikrai patinka, iki birželio ten rungtyniausiu, – pasakojo riedulininkas. – Paskui grįšiu į Lietuvą, nes reikia baigti mokslus universitete. Vėliau vėl norėčiau išvykti žaisti į užsienį. Jaučiu, kad galimybių tam yra”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.