L. Valius keliasi į brazilišką aplinką

Iš karto po Naujųjų metų Europos futbolo klubai galės papildyti savo gretas naujais žaidėjais – nuo sausio 1 dienos atsivėrė transferų langai.

Dar nespėjus jiems atsiverti Klaipėdos „Atlantas” jau prarado keletą žaidėjų. Jau rašėme, kad atlantiečių klubą paliko gynėjas Egidijus Žukauskas ir puolėjas Martynas Karalius. Prieš pat Naujuosius metus su Klaipėdos komanda atsisveikino ir pagrindinis vartininkas Liudvikas Valius. Jis pasirašė sutartį su sostinės „Vilniaus” klubu, kuriame rungtyniauja nemažai brazilų.

Klaipėdoje gimęs ir užaugęs L. Valius „Atlanto” garbę gynė nuo 1998 metų. Jis uostamiesčio ekipoje debiutavo 1998 m. kovo 15 dieną Klaipėdoje per atlantiečių rungtynes su Vilniaus „Lokomotyvu-Legela” (1:1). Lietuvos čempionatuose L. Valius „Atlanto” vartus gynė 166 rungtynėse ir praleido 171 įvartį. Jis su atlantiečiais du kartus (2001 ir 2003 m.) laimėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę, tiek pat kartų (2001 ir 2002 m.) iškovojo šalies čempionato sidabro medalius ir trissyk (1999, 2000 ir 2004 m.) – bronzą.

„Vilniaus” klubą pernai sezono viduryje sustiprino ir dar vienas atlantietis – puolėjas Aivaras Laurišas. Šis futbolininkas labai sėkmingai rungtyniavo sostinės komandoje ir 2006 metais buvo pripažintas geriausiu „Vilniaus” žaidėju.

„Vilniaus” futbolininkai ruoštis naujam sezonui pradeda šiandien. Klubo interneto svetainė skelbia, kad į jau ir taip brazilišką komandą šiomis dienomis atvyksta dar keturi žaidėjai iš Brazilijos – gynėjai Da Rosa Loyola Marcio ir Santos Silva Erasmo, atraminis saugas Dourado Ribas Anderson bei puolėjas Vieira Dos Santos Kleyr. Jie pakeis pernai nepateisinusius klubo vadovybės vilčių savo tautiečius Pradą, Gleytoną Barbosą ir Jucą. Taigi matome, kad L. Valius pateko į brazilišką aplinką.

„Atlanto” klubas ruoštis naujam čempionatui pradės šį penktadienį – sausio penktąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.