Karibų oro bendrovei – ieškinys iš Lietuvos

Lietuvos teisininkai parengė ieškinį Karibų oro bendrovei, dėl kurios kaltės Prancūzų Gvianoje buvo įstrigusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinė. Keturias paras šioje Pietų Amerikos šalyje ne savo noru praleidusios krepšininkės pavėlavo į pasaulio čempionatą ir nežaidė pirmųjų rungtynių.

Tuometinio Lietuvos moterų rinktinės rėmimo fondo vadovo Ramūno Šalūgos teigimu, teisininkai nutarė 372 tūkst. litų ieškinį pateikti ne kelionę organizavusiai „Saito” kelionių agentūrai, o tiesiai Karibų oro bendrovei.

„Jeigu oro bendrovė nesutiks su mūsų reikalavimais ir jų nepatenkins, tuomet ieškinys atsidurs teisme”, – „Kauno dienai” sakė buvęs fondo vadovas.

Pasak jo, ieškinyje pateikta visiškai pagrįsta suma. Į ją įskaičiuoti lėktuvo bilietai, užsakomasis skrydis iš Kajeno į Brazilijos miestą Belemą, apgyvendinimo, maitinimo ir telefonų pokalbių išlaidos. Pagal tarptautinės teisės normas, kiekvienam delegacijos nariui priskaičiuota po 5 tūkst. eurų neturtinės žalos.

„Mes atstovavome Lietuvos valstybei ir tikiuosi, kad mūsų ieškinys bus patenkintas. Tik klausimas, kiek laiko tai užtruks”, – sakė R.Šalūga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.