Į Lietuvą atvyksta garsieji „Lordi”

Daugelis turi svajonių. Kai kurios – realios, kai kurios – tik lakios fantazijos vaisius, kuriam niekada nelemta neišsipildyti. Tą patį buvo galima pagalvoti ir apie vieno vaikino svajonę. Kad ji niekada neišsipildys. Bet ji išsipildė. Ir norit Jūs to ar ne – ši svajonė pildosi ir dabar.

Toji svajonė buvo suburti grupę. Ir ne bet kokią! Tai turėjo būti išskirtinis projektas, kuris tiesiog privalėjo tapti sėkmingu. Grupės nariams buvo sukurtas išskirtinis „monstriškas” įvaizdis. Dabartinę kompaniją sudaro: ateivis iš dar neatrastos planetos – pabaisa būgnininkas Kita; vaiduoklė vampyrė – klavišininkė Awa; mumifikuotas Anubio dinastijos valdovas – mumija gitaristas Amen ir pragaro bulius – bosistas Ox. O pats grupės įkūrėjas – raudonakis pabaisa, biomechaninis žmogus, visų šių monstrų vadas ir grupės balsas – Mr. Lordi.

Jau 1996 m. grupė pradėjo įrašinėti dainas ir intensyviai ruoštis koncertinei veiklai bei nenumaldomai artėjančiam populiarumui. Pirmoji grupės kompaktinė plokštelė „Get Heavy” buvo išleista 2003 m. ir tiesiogine šio žodžio prasme sudrebino Suomiją. Hitais tapę kūriniai „Would You Love A Monsterman?” ir „Devil Is A Loser” pavergė beveik kiekvieno suomio širdį. Sunkųjį roką grojantį monstrų grupė sparčiai populiarėjo už gimtosios šalies ribų.

2004 m. dienos šviesą išvydo antrasis „Lordi” albumas „The Monsterican Dream” su gerai žinomais hitais „My Heaven Is Your Hell” ir „Blood Red Sandman”, o jau kitais metais buvo išleistas „Lordi” dainų rinkinys „The Monster Show”, kartu su trumpu siaubo filmu „Lordi” „The Kin”, sulaukė didžiulio pasisekimo gerbėjų tarpe.

2006 m. grupė išleido jau ketvirtąjį savo albumą „The Arockalypse”. Prieš pat albumui pasirodant parduotuvių lentynose, grupė gavo pasiūlymą dalyvauti Suomijos nacionalinėje atrankoje į Eurovizijos konkursą. Ilgai negalvodami, grupės nariai išsyk sutiko dalyvauti, nes geresnės reklamos jų netrukus pasirodysiančiam albumui negalima buvo ir sugalvoti. Visų nuostabai, „Lordi” laimėjo nacionalinę atranką ir tapo Suomijos atstove Eurovizijos konkurse. Grupė išvyko į Atėnus ir ne tik pateko į finalą, bet ir laimėjo 2006 m. Euroviziją! Ir tai dar ne vienintelė istorinė pergalė – „Lordi” tapo grupe, surinkusia daugiausią taškų per visą Eurovizijos istoriją…

Dabar „Lordi” koncertų grafikas labai įtemptas ir suplanuotas keleriems metams į priekį, be to grupė ketina suspėti kitų metų Eurovizijai nufilmuoti specialų siaubo filmą. Diskas „The Arockalypse” seniai jau tapęs platininiu, o daina „Hard Rock Hallelujah” iki šiol užima aukščiausias vietas radijo stočių topuose daugelyje Europos šalių.

Kadaise buvusi kvaila ir neįgyvendindama, ši svajonė tapo realybe. Ir tai tikrai ne pabaiga…

2007 vasario 21 d. „Siemens” arena, Vilnius
2007 vasario 22 d. „Michealsen centras”, Klaipėda
2007 vasario 23 d. „Sporto halė”, Kaunas
2007 vasario 24 d. „Sapnų fabrika”, Ryga

Bilietai prekyboje nuo sausio 4 d.
Bilietų kainos 60-120 Lt. Bilietus platina „Tiketa”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Į Lietuvą atvyksta garsieji „Lordi”"

  1. botas

    as esu botas ir tuo didziuojuosiu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.