Benui tas pats, kur vaidinti

Klaipėdietis teatralas Benas Šarka naujuosius metus sutiks vaidindamas savo spektaklius Vilniuje, nes Klaipėdoje jaučiasi neįvertintas.

Menų spaustuvės kišeninėje salėje Benas gruodžio 30 d. rodys spektaklį „A Gu Gu” pagal G. Grajausko eiles, o 31 d. – spektaklį-akciją „Topor sosi” apie klaipėdietį Vasią Sorokiną. Paklaustas, kodėl naujametinius vaidinimus rengia sostinėje, o ne uostamiestyje Benas atsakė, jog Klaipėdoje iš jo vagiamos idėjos ir jo spektakliai nelabai kam reikalingi.

„Yra kelios dešimtys žmonių dėl kurių aš visada sugrįšiu į Klaipėdą, tačiau dabar man jokio skirtumo, kur vaidinti”, – sakė B. Šarka.

Su teatralu kalbėjomės jam ką tik grįžus iš Italijos. Benas Šarka vaidino mimo rolę Oskaro Koršunovo režisuotoje V. A. Mocarto operoje „Užburtoji fleita” „Regio” teatre, Turine.

Lietuvos spaudoje jau buvo rašyta, jog pirmoji spektaklio premjera, įvykusi gruodžio 11 d., buvo nušvilpta. Pasak B. Šarkos, „į pirmąją premjerą susirinkusiai, 200 eurų už bilietus mokėjusiai nukriošusiai buržua neįtiko garsaus rašytojo Alesandro Bariko parašytas operos libretas”.

Po to buvo parodyta dar 14 „Užburtosios fleitos” spektaklių, kuriuos, anot klaipėdiečio teatralo, publika sutiko puikiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.