Ruošiamės sutikti Naujuosius

Apskaičiuokite, kiek žmonių sėdės prie naujamečio stalo – ar pakaks bokalų, lėkščių, šakučių, kad tarp valgių nereikėtų lėkti plauti indų. Kitas klausimas – kada svečiai susirinks. Žinokite, kad jei jau einama į svečius, tai namuose tikrai nevakarieniaujama.

Jei svečiai ateis prieš dvyliktą ir tuo metu jau viskas bus paruošta, tai gerai. Jei anksčiau – pasirūpinkite „užnugariu”, kad jūsų nekankintų periodiškais klausimais: „Na ką, ar greit?” Nereikia verstis per galvą ir duotis prie viryklės – nupirkite vyno, riešutų, sūrio ir džiovintų vaisių. Traškučių ir krekerių nereikia – jie sugeba užmušti visą gyvenimo skonį.

Pagalvokite, kaip patieksite maistą. Tarkime, užkandžius prieš vidurnaktį, karštus patiekalus – po dovanų apžiūrėjimo, saldžiuosius – maždaug trečią nakties. Taip turrėsite laiko. Ir nedėkite ant stalo visko iš karto. Suvalgyti suvalgys, bet neįvertins. Dar reikia apskaičiuoti, kiek laiko kuriam patiekalui reikės.

Tarkime, jei kaip užkandį nusprendėte patiekti salotas su tarkuotu sūriu ir daržovėmis, kiekvienai porcijai – išdėlioti į lėkštes, sutarkuoti, apipilti padažu (sų sąlyga, kad visi ingredientai paruošti iš anksto) reikės trijų minučių. Jei karštas patiekalas – žuvies filė, ji kepa maždaug penkiolika minučių. Mėsos kepsniai – apie pusvalandį.

Bet kurį garnyrą galima pagaminti iš anksto ir tiesiog įdėti į įkaitintą orkaitę prieš tiekiant. Apie desertą naujametę naktį galvoti nereikia – jį būtina paruošti vakar, kad turėtumėte poryt. Dažniausiai būna, kad deserto ragauja patys ištvermingiausieji, kitiems jo prireikia tik kitą rytą. Tuo atžvilgiu geriausiai tinka visokios želė ir putėsiai, negendantys tris dienas.

Ir pamirškite kiaulieną. Kiaulės metais ant stalo turi būti kruksių mėgstamų patiekalų – riešutų šokolade, gilių pavidalo sausainių, kremu įdarytų bandelių…

Serviruoti stalą nėra sudėtinga, o puošti jį galite pasitelkę vsą fantaziją, išmonę bei skonį. Naujametei vakarienei tiks ir gėlės – amžino jūsų gyvenimo pavasario simbolis. Labai gražiai atrodo dekoratyvios mažos puokštelės prie kiekvienos lėkštės. Galite jas pagyvinti serpantinu ir blizgučiais. Bt nepersistenkite. Prie stalo turi būt jauku ir šventiška. Svarbiausia – gražiai apipavidalintas stalo vidurys, nes ten turi tilpti ir puošmenos, ir valgiai.

Stalą serviruoti reikia vienodu stiliumi. Centre įprasta statyti vazą su vaisiais, prieskonių indelius ir šaltus užkandžius. Duoną geriausia dėti ant atskiro stalelio. Vynas ir kiti gėrimai statomi ne vienoje vietoje, o keliose. Visi gėrimai, išskyrus šampaną, statomi jau atkimšti.

Serviruotės pagrindas – staltiesė. Galite stalą dengti didele vienspalve staltiese, ant jos užkloti mažesnę, kitos derančios spalvos, su raštais. Galite staltiesės kraštus apsiūti blizgia folija, pritvirtinti mažų varpelių. Gražiai atrodo įvairiai sulankstytos didelės servetėlės prie kiekvienos lėkštės. Jos gali būti tos pačios kaip staltiesė spalvos arba kontrastingos.

Naujametę naktį ant stalo turi būti ir žvakių – ne aromatinių, žinoma, aukštose žvakidėse. Jei yra vietos, stalo centre pastatykite stiklinį indą su vandeniu, pribarstykite žėrinčių žvaigždučių iš folijos ir įdėkite plaukiojančią žvakę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.