Baigėsi “Trijų sezonų” bankroto byla

Drabužių siuvimo bendrovės skola siekia 13 mln. litų

Vakar Kauno apygardos teismas paskelbė akcinės bendrovės „Trys sezonai” bankroto bylos pabaigą. Siuvimo įmonės likvidavimo akte konstatuota, kad bendrovė tik iš dalies atsiskaitė su kreditoriais – skola jiems sudaro 13,28 mln. litų. Sprendimu nepatenkinti proceso dalyviai nutartį per trisdešimt dienų gali skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Sprendimą galima skųsti

Kauno apygardos teismas vakar užbaigė daugiau nei metus trukusį akcinės bendrovės „Trys sezonai” bankroto bylą – įmonę nuspręsta likviduoti dėl bankroto.

„Bendrovė liko skolinga kreditoriams 13,28 mln. litų, dėl nepatenkintų kreditorių reikalavimų bendrovės bankroto byla gali būti atnaujinta, jei kurie nors proceso dalyviai per trisdešimt dienų kreipsis į Lietuvos apeliacinį teismą”, – „Kauno dienai” vakar sakė apygardos teismo atstovė spaudai Jūratė Dabašinskienė.

Pasak jos, vykdydamas kreditorių komiteto protokolo nutarimą 2005 metų pavasarį į teismą kreipėsi įmonės administratorius su pareiškimu dėl įmonės pabaigos. Apie teismo posėdį buvo pranešta kreditoriams.

Skolos nurašytos

Kauno apygardos teismo 2005 metų liepos 5 dienos nutartimi atsakovui buvo iškelta bankroto byla. 2005 metų gruodžio 6 dienos nutartimi įmonė pripažinta bankrutavusi ir ją nutarta likviduoti dėl bankroto. Teismui pateiktas įmonės likvidacinis balansas, likvidavimo aktas, Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pažyma apie atsiskaitymą, Garantinio fondo administracijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos departamento pažyma apie išmokų iš garantinio fondo išmokėjimą. Remiantis turima informacija likvidavimo akte konstatuota, kad bendrovė tik iš dalies atsiskaitė su pirmos eilės kreditoriais. Bendrovės skola siekia 13,28 mln. litų, iš jų per 116 tūkstančių litų negrąžinta uždarajai akcinei bendrovei „Kauno tekstilė”, pirmos eilės kreditoriams – 65,6 tūkstančiai litų, antros eilės kreditoriams – 10,08 mln. litų, trečios eilės kreditoriams – 3 milijonai litų.

Smulkieji akcininkai jaučiasi apgauti

Siuvimo bendrovės „Trys sezonai” smulkusis akcininkas Edmundas Rimkevičius „Kauno dienai” sakė, kad smulkiesiems akcininkams teisybės ieškoti sudėtinga, jų balso niekas deramai nesiklauso.

„Jaučiuosi apgautas, yra dar tūkstantis kolegų smulkiųjų akcininkų, ilgamečių bendrovės darbuotojų”, – dalijosi nuoskauda pensininkas E. Rimkevičius.

Ilgametis įmonės darbuotojas pabrėžia, kad smulkieji akcininkai, dauguma iš jų bendrovės darbuotojai, visada buvo suinteresuoti sėkminga siuvyklos veikla, tikėjosi dividendų. Tačiau pagrindinio akcijų paketo valdytojai, anot jo, ne visada nori to paties. Pasak jo, stambieji „Trijų sezonų” akcininkai nepaisė smulkiųjų norų, rekomendacijų ir siūlymų, „elgėsi, kaip jiems buvo naudingiau, ir pasmerkė bendrovę bankrotui”.

E. Rimkevičius įtaria, kad kontrolinio AB „Trys sezonai” akcijų paketo valdytojai sąmoningai vedė bendrovę į bankrotą siekdama atsikratyti smulkiaisiais akcininkais ir pasisavinti jų turtą.

Pasak jo, Vyriausybė netinkamai gina smulkiųjų akcininkų interesus, sudaro galimybę tarpti „nešvariems verslams” ir su smulkiųjų akcininkų turtu elgtis taip, kaip elgėsi „Sekundės bankas”, investiciniai fondai, koncernas EBSW.

„Skirtumas tas, kad ten žmonės savo noru nešė santaupas, o smulkiųjų akcininkų turtas grobstomas legaliai, apeinant galiojančius įstatymus”, – reziumavo E. Rimkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.