Sustabdytos akimirkos skaičiuoja laiką

Pasaulio lietuviai – fotonuotraukose

Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas (TMID) prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės surengė fotografijų konkursą „Lietuviai pasaulyje”.

Informacija apie jį buvo platinama per užsienio lietuvių bendruomenes, užsienio lietuvių žiniasklaidą ir kitais kanalais.

Išeivijos lietuviai buvo kviečiami užfiksuoti įdomiausias tautiečių gyvenimo užsienyje akimirkas, atspindėti, jų nuomone, prasmingiausius kasdienybės, švenčių, tarpusavio bendravimo momentus.

Pasak TMID Užsienio lietuvių skyriaus Migracijos politikos ir informacijos poskyrio vedėjo Giedriaus Šniuko, daugiau nei dvidešimtyje užsienio šalių gyvenantys tautiečiai nuo birželio 1 d. iki spalio 1 d. atsiuntė 800 nuotraukų.

Jas įvertino profesionali komisija, kurią sudarė Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos spaudos fotografų klubo nariai. Taip pat atrenkant nuotraukas talkino studija „Fotos”.

Gražiausios ir meniškiausios konkurso nuotraukos patalpintos 2007 metų kalendoriuje „Lietuviai pasaulyje”.

Tai – Tėvynės dovana tautiečiams, gyvenantiems svetur, bet išlaikantiems savo tapatybę, branginantiems savo tautos istoriją, papročius, gimtąją kalbą.

Šis leidinys – tarsi užsienio lietuvių gyvenimo ir tautinės veiklos metraštis, jame daug unikalių istorinių nuotraukų, lietuvių bendruomenių veiklos ir kasdienybės akimirkų.

Kaip teigia leidėjai, šias nuotraukas jungia tvirta gija – ryšys su Tėvyne Lietuva.

Kalėdų proga gavę gražiai išleistą menišką kalendorių „Lietuviai pasaulyje” daugelis tautiečių, reikia manyti, prisimins gimtinę, leidinys bus tarsi tiltas tarp šalies, kurioje jie gyvena, ir Lietuvos.

Iki šios savaitės pabaigos www.tmid.lt tinklalapyje startuos elektroninė versija – už labiausiai patikusias nuotraukas galės balsuoti tinklalapio lankytojai.

Nugalėtojai (įvertinti profesionalių fotografų ir tinklalapio lankytojų) bus paskelbti sausio pradžioje.

Šiuo metu visame pasaulyje lietuvių bendruomenės veikia daugiau nei 35 valstybėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.