2007 metų sveikatos horoskopas

Avinas

Vargu ar šiais metais tapsite nuolatiniu artimiausios poliklinikos lankytoju. Nesakome, kad visiškai nesirgsite, taip nebūna. O jeigu ir būna, suprantama, tinka ne visiems Avinams. Tiesiog labai retai teks naudotis medicinos paslaugomis – dažniausiai išsiversite savo jėgomis. Beje, jums, kaip ir kitų ženklų atstovams, šią žiemą itin rekomenduojama daugiau dėmesio skirti profilaktikai, ypač vasarį.

Jeigu planuojate pradėti sportuoti (seniai ketinate, bet nesugebate pagaliau pasiryžti), prie naujo ritmo geriausiai prisitaikysite birželį. Norintieji paslidinėti turės būti itin valingi – visą laiką kas nors trukdys.

Jautis

Pavasarį Jaučių gali tykoti avitaminozė ir su ja susijusi melancholija. Jeigu jums tikrai brangi jūsų sveikata ir nevilioja perspektyva porą mėnesių iš eilės vaikščioti, šniurkščiojant nuo nesibaigiančios slogos ištinusia nosimi, kovo gale reikėtų planuoti kelionę į šiltas šalis – kur saulė ir jūra, galima maudytis. Tik taip, nes bandymas pailsėti bėgiojant po muziejus ir kitas lankytinas vietas duos tik tiek, kad atostogas pakeis nedarbingumo lapelis.

Kiti metų laikai Jaučiams nieko bloga nežada, bet ir neduoda indulgencijos beprotystei. Jūsų polinkis naudotis savo fantazija gerokai pagražins jūsų ir greta esančių žmonių gyvenimą. Tačiau gali sukelti kraštutinumų. Tikriausiai neverta įgyvendinti beprotiškiausių idėjų, nes kai kurios gali kenkti sveikatai. Juk neketinate pretenduoti į Darvino premiją?

Dvyniai

Visos ligos – iš nervų. Bent jau Dvyniams. Jeigu šiais metais nuolat kamuos sloga ar galvos skausmas – juos gydykite komedijomis ir autogenine treniruote. Jeigu užklups rimtesnės problemos – sėskite ir pamąstykite. Patys nesusivoksite – eikite pas tą, kuris sugebės padėti. Galbūt kvalifikuotas psichoterapeutas jus greitai pastatys ant kojų. Beje, galima ir nelaukti, kol prireiks šio brangaus specialisto paslaugų. Tiesiog nepamirškite, kad jums itin svarbi psichologiškai jauki aplinka. Jeigu kas nors nuolat suardo harmoniją, vadinasi, šią problemą turite spręsti pirmiausiai. Sveikata svarbiau.

Vasaros pradžioje Dvyniams daugiausiai nerimo gali kelti moteris. Didžiausios žalos ji pridarys tik tada, jeigu labai jautriai vertinsite padėtį. Sveikas abejingumas – geriausias gynybos būdas, nesigėdykite jo.

Vėžys

Kuo daugiau naudosite energijos, tuo daugiau jos turėsite. Šio keistoko dėsnio neturėtų pamiršti pirmiausiai tie, kuriems sportas nėra gyvenimo būdas. Vakarais nesėdėkite namuose susisupę į pledą.

Jums kur kas naudingiau aktyviai leisti laiką. Nebūtina vaikščioti į sporto salę: šokiai iki aušros – taip pat nebloga mankšta. Galima ir tiesiog užsukti į svečius, pasivaikščioti, nueiti į teatrą: visi šie laisvalaikio būdai – maloni ir naudinga alternatyva dykinėjimui. Ypač rekomenduojame, nes didžiausias jūsų sveikatos priešas (ir fizinės, ir psichinės) – nuobodulys.

Liūtas

Visų sveikatos problemų, „numatytų” garsiems Liūtams, šaknys slypės jų profesinėje veikloje. Metas reikalauti pieno už kenksmingas sąlygas, taip pat papildomų atostogų dienų, didesnio atlyginimo ar net pagerinti darbo sąlygas. Jeigu dirbate ne itin kenksmingoje aplinkoje ir neturite pagrindo reikšti pretenzijų viršininkams arba skųstis profsąjungai, blogos savijautos priežastimi gali būti nuovargis. Gal esate pernelyg stropūs, per daug jėgų atiduodate darbui? O gal nemokate teisingai organizuoti savo darbotvarkės, todėl nerandate pakankamai laiko poilsiui? Apsvarstykite šiuos variantus. Jeigu problemą išspręsite, sveikata tikriausiai rūpesčių nebekels.

Mergelė

Mergelės bus linkusios gydytis pačios, griežtai laikydamosi po ranka pasitaikiusios žinyno nurodymų. Bet kuris specialistas jums spalvingai nupasakos, koks liūdnas gali būti rezultatas.

Todėl neatmeskite galimybės sužinoti daugiau informacijos. Tą patį galima pasakyti ir apie polinkį savarankiškai nustatyti diagnozę, o vėliau smarkiai nuogąstauti dėl savo (arba artimųjų) sveikatos, būklei blogėjant „nuo nervų”. Kitaip tariant, nelaikykite savęs ligoniu, ir nesirgsite. Bet pajutę kokį nors organizmo sutrikimą, netingėkite pasikonsultuoti su profesionalu. Dar geriau – ne su vienu.

Svarstyklės

Svarstyklės bus linkusios pervertinti savo organizmo galimybių ribas. Tai yra tos galimybės potencialiai beribės, bet juk jūs nesate tokie treniruoti, kad galėtumėte taip apie save kalbėti? Todėl neverta savęs išsunkti lyg citrinos, manant, kad dar ne tokie žygdarbiai suteiks ištvermės.

Taip pat nesistenkite iššokti virš galvos, kad padarytumėte įspūdį – užsidirbsite nemalonią traumą ir daugiau nebegalėsite šokinėti. Kukliau turėtumėte vertinti ir savo atsparumą šalčiui bei saulės spinduliams. Jums visiškai nereikia nei nuolatinių persišaldymų, žiemą vaikštant netinkamai apsirengus, nei piktos vasaros saulės nudegintos odos. Būkite apdairūs.

Skorpionas

Baisiausia, kas šiemet gali atsitikti Skorpionui, – ūmus dantų skausmo priepuolis, kurį sukeltų pokalbis su itin atgrasiu pašnekovu.

Vertėtų išmokti tokiais atvejais pasinerti į nirvaną – žinoma, jeigu nesugebate tiesiog išvengti tokių varginančių ir psichikai kenkiančių pokalbių. Nekalbėsime apie tai, kad įkyriausi žmonės, su kuriais jums teks bendrauti, bus kiti to paties ženklo atstovai. Tiesiog patariame patiems nebūti atgrisėliais. Galbūt kam nors taps bent truputį lengviau gyventi.

Beje, geriau dantis susitaisyti. Išvykoms pas dantistą jums tiks antroji bet kurio šių metų mėnesio pusė. Todėl prireikus galėsite apsilankyti net kelis kartus.

Šaulys

Šiais metais Šauliai bus itin neabejingi grožiui. Jie gali net gydytis klausydamiesi muzikos ir stebėdami estetiškus daiktus. Tai gali būti pretekstas susitvarkyti savo namų interjerą. Nors verčiau įsigyti akvariumą ar gėlių – vargu ar pasaulyje esama tapetų, grakštumu galinčių prilygti gyviems gamtos kūriniams.

Stenkitės dažniau buvoti užmiestyje – ne darbuotis sode, bet vaikštinėti ir gėrėtis apylinkių grožiu. Jeigu grožybės ir tyras oras – deficitas, tiesiog nuvažiuokite į kitą miestą. Venkite karščio – ypač jums svetimoje klimato juostoje. Rekomenduojama ilsėtis vidurio juostoje.

Ožiaragis

Nenusialinkite – net ir jums kai kada reikia pailsėti. Galbūt trumpai, tačiau reguliariai. Pavyzdžiui, griežtai privalote kasdien miegoti. Visada spėsite nusivaryti lyg arklys, tik kam to reikia?

Vasarą turėsite būti apdairesni. Ypač tie, kurie nori pasinaudoti šiuo metų laiku ir susitvarkyti išvaizdą pagal savo idealus. Atsargiau deginkitės – jeigu labai norite atrodyti panašūs į negrą, geriau išsitepkite batų tepalu. Nerekomenduojama ir pernelyg intensyviai sportuoti. Norėdami kuo greičiau pasiekti vienokį ar kitokį rezultatą, galite sau pakenkti.

Vandenis

Šiemet Vandeniai bus kaprizingiausi ir įtariausi iš visų ženklų. Net ir nesunkiai susirgę, savęs gailėsitės taip, lyg būtų atėjusi paskutinioji. Nepersistenkite – taip galite prisišaukti ir rimtų bėdų.

Rekomenduojama sveikatingumo gimnastika. Ne siekti sportinių aukštumų (beje, sportininkai turėtų būti labai atidūs kojoms – galimos būtent šios kūno dalies traumos), o tik gerinti tonusą ir palaikyti normalią organizmo būseną.

Žiemą saugokite veido ir rankų odą. Vis dėlto spaudžiant šalčiams geriau naudoti apsauginį kremą – jeigu šiemet užleisite pozicijas raukšlėms, vėliau jų nebeatsikovosite. Todėl geriau nenusileiskite nė per nago juodymą.

Žuvys

Saugokite galvą. Visomis prasmėmis – slėpkite ausis nuo vėjo, žiemą nevaikščiokite be kepurės, neleiskite saulei spiginti į galvą. Neapsikraukite darbais taip, kad vien tik mintis, kad juos reikia padaryti artimiausiu metu, jums sukeltų galvos skausmą. Laiku gydykite dantis – nes galvoje ir juos skauda. Nepervarginkite akių. O svarbiausia – stenkitės netapti psichiatro pacientu. Visos galimos sveikatos problemos, gresiančios po Žuvų ženklu gimusiems žmonėms, prasidės būtent galvoje. Stenkitės, kad mintys būtų tvarkingos, patys valdykitės. Šiais metais baisiausias jūsų priešas – jūsų paties pyktis. Jeigu sugebėsite jį nuslopinti – sveikatos problemų neturėsite.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.