Palangoje maištas tęsiasi ir per šventes

Palangos politikai net per didžiausias metų šventes negali pamiršti savo ambicijų ir nenustoja trokšti daugiau valdžios.

Antrąją Kalėdų dieną kurorto gyventojai ir vėl galėjo išvysti prie vieno stalo susėdusius Tarybos narius: konservatorių partijos Palangoje lyderį Praną Žeimį ir socialdemokratų – Viktorą Pivriką. Anot šaltinių, vyrai suko galvas, kuris jų vertesnis būti meru.

Mūsų duomenimis, kurorto valdžios dirigento duonos jau ragavęs P. Žeimys pirmuoju smuiku politiniame orkestre sugroti norėtų po tarybų rinkimų, vyksiančių po dviejų mėnesių. Tuo metu V. Pivrikas taip pat pageidautų įsitaisyti mero kėdėje, bet ne po rinkimų, o jau dabar.

Užvakar vykusio susitikimo su konservatorių atstovais metu V. Pivrikas esą vėl ragino rezgamo sąmokslo dalyvius greičiau veikti ir nuversti merą liberalcentristą Remigijų Kirstuką.

Šiuo metu situacija Palangos miesto taryboje, kurią sudaro 21 narys, – itin trapi: pakaktų bent vieno pokyčio, kad politinė dauguma, sudaryta iš 11 asmenų, virstų politine mažuma, o opozicija, kurią sudaro 10 politikų, įgytų persvarą.

Būtent taip ir galėtų atsitikti, jeigu Palangoje sklandančios kalbos virstų tikrove ir bent vienas iš trijų Tarybos narių socialdemokratų susidėtų su konservatoriais, o šie už paramą atiduotų mero postą.

Vakar bandymai prisiskambinti V. Pivrikui telefonu buvo nesėkmingi, tačiau jo bendrapartietė, mero pavaduotoja Salomėja Slaboševičienė „Vakarų ekspresui” sakė nepritarianti jokiems asmeninių susitikimų metu tarp skirtingų partijų lyderių rezgamiems planams.

Ji neneigė girdėjusi apie tai, kad V. Pivrikas ne kartą pastebėtas slaptai besišnekučiuojantis su konservatoriais ir tai, anot jos, partijai garbės nedaro.

S. Slaboševičienės teigimu, ji su opozicijoje esančiais konservatoriais jokių kontaktų nėra turėjusi, o apie paramą jiems dabar negali būti jokios kalbos.

„Vienas asmuo negali nuspręsti už visą skyrių ir priimti vieno ar kito sprendimo. Mūsų partijos Palangos skyriaus taryba priėmė nutarimą, kuriuo įsipareigojo negriauti koalicinės daugumos ir išlaikyti tokią padėtį, kokia yra dabar, iki rinkimų”,- sakė socialdemokratė vicemerė.

S. Slaboševičienė sakė nedėtų savo parašo ant rašto, griaunančio koalicinę daugumą miesto Taryboje, net tuo atveju, jeigu tai ragintų daryti net partijos kurorto skyriaus pirmininkas V. Pivrikas.

Apie jo siekį tapti Palangos meru vicemerė kalbėjo atsargiai: „Ko jis nori – tai jo asmeninis reikalas. Bet kaip jis to siekia – jau viso skyriaus reikalas. Apie jokius Pivriko tapimus meru iki rinkimų negali būti net minties – tai būtų tolygu mūsų partijos visiškam sužlugdymui. Be to, nuolatinė sumaištis valdžioje ir žmonių kaita nieko gero miestui neduoda.”

Tuo tarpu konservatorius P. Žeimys neneigė gruodžio 26-ąją susitikęs su socialdemokratų lyderiu: „Jis man paskambino ir pakvietė susitikti. Apie ką kalbėjomės? Apie esamą sudėtingą politinę situaciją Palangoje, apie ateitį.”

P. Žeimio teigimu, su V. Pivriku kalbėta apie galimybę formuoti politinę daugumą kurorte po rinkimų. Paklaustas, kas gi, sėkmingai įveikus rinkimus, turėtų daugiau šansų tapti meru, P. Žeimys nuo tiesaus atsakymo išsisuko: „Ir aš galėčiau, ir socialdemokratų atstovas galėtų. Sunku fantazuoti, kai nežinai galimos rinkimų baigties..”

Priminsime, kad kone nestabiliausia institucija šalyje vadinamoje Palangos savivaldybėje per pastaruosius metus kilo net keturi politiniai perversmai, susiję su šešis mandatus Taryboje turinčių konservatorių nustūmimu nuo valdžios lovio.

Lygiai prieš metus iš mero posto buvo priverstas atsistatydinti P. Žeimys, kai iš koalicinės daugumos pasitraukė penki Tarybos nariai, pasipiktinę jo politika.

Konservatoriai savo valdančiąsias pozicijas bandė išlaikyti sudarę koaliciją su liberalcentristais ir atidavę jų atstovui R. Kirstukui mero kėdę. Tačiau šių metų vasarą ir liberalcentristai atsisakė dirbti su konservatoriais bei pavertė juos Tarybos mažuma.

Iki šiol grįžimo į valdžią kelių ieškantys konservatoriai prieš kelias savaites bandė nuversti merą R. Kirstuką, bet interpeliacijai pristigo kitų partijų atstovų Taryboje paramos. Kortas sumaišė iš maištininkų į mero rėmėjų gretas perbėgęs Eugenijus Čilinskas, kuriam buvo atsidėkota mero pavaduotojo postu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.