Sostinės tekstilės amatininkai kviečia į kursus

Sostinės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje dalyvaujantys profesionalūs tekstilės amatininkai – manufaktūra-galerija ,,Jūratė” (Didžioji g. 20/1) sausio ir vasario mėnesiais rengia kursus, kuriuose kviečia dalyvauti merginas bei senjoras su anūkėmis.

Moksleivių žiemos atostogų metu, sausio 2–6 dienomis, panelėms, norinčioms prasmingai ir smagiai leisti laika, organizuojami kimono siuvimo kursai. Tarptautinę patirtį turinčios dailininkės ir dizainerės kasdien po 3 val. mokys sukurti modelį, padaryti konstrukcinį brėžinį, dekoruoti audinį. Siuvimo meistrės padės pasisiūti rūbą, o profesionalūs fotografai įamžins autorių kūrybą. Gražiausias kimono bus pristatytas vasario mėnesį Frankfurte vyksiančioje pasaulinėje parodoje „Ambiente 2007”. Šių kursų (su medžiagomis) kaina – 195 Lt.

Sausio 6 dieną Vilniaus dailės akademijos Tekstilės katedros vedėja doc. Eglė Ganda Bogdanienė pradės naują dekoratyvinio vilnos vėlimo užsiėmimų ciklą. Tokie užsiėmimai buvo rengiami jau praeitą rudenį ir sulaukė didelio pasisekimo. Pasiteirauti bei iš anksto registruotis galima telefonu 231 4005 arba el. paštu manufaktura@jurate.eu.

Sausio ir vasario mėnesiais kiekvieną trečiadienį 17–19 val. senjoros su draugėmis ir anūkėmis kviečiamos į nemokamus „Gražaus gyvenimo” kursus. Jų metu bendraminčių būrelyje patyrusios tekstilės dailininkės supažindins ponias su galimybėmis kurti: austi liną, marginti šilką, velti vilną.

Šių metų rugpjūtį atsidariusi manufaktūra-galerija ,,Jūratė” (www.jurate.eu) nuolat rengia pažintinius-ugdomuosius užsiėmimus. Vaikai, moksleiviai ir visi besidomintys čia gali susipažinti su vilnos vėlimu, audimu, tapymu ant šilko. Tekstilės amatininkai glaudžiai bendradarbiauja su Vilniaus dailės akademija, rengia bendrus projektus su akademijos studentais ir absolventais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.