Kurorto Vandens parkas skraidina į pasakų šalį

Ne tik Lietuva, bet ir Europa nuo šiol prasideda Druskininkuose

Vakar viename populiariausių šalies kurortų buvo atidarytas pirmasis Lietuvoje Vandens parkas. Daugiau nei pusantro tūkstančio pramogautojų talpinantis milžiniškas kompleksas laikomas moderniausiu visoje Europoje.

Stebinanti prabanga

Politikai, verslininkai ir kiti garbūs svečiai vakar rinkosi Druskininkuose, kur vietoje buvusių 200 vonių mineralinio vandens gydyklų duris atvėrė įspūdingas Vandens parkas. Šiandien į oficialias įkurtuvių iškilmes turėtų sugužėti ir apie pusantro tūkstančio paprastų šalies gyventojų.

„Dabar jau ne tik Lietuva, bet ir Europa prasideda būtent nuo Druskininkų ir tai yra pirmuoju numeriu pažymėtas kurortas ne tik mūsų šalyje”, – sakė ūkio ministras Vytas Navickas.

Po dvejus metus trukusių statybos darbų daugiau nei 122 milijonų litų vertės projektas pagaliau pasiekė kulminaciją – visu pajėgumu ėmė veikti Vandens pramogų kompleksas, kuriame įrengtas bangų baseinas, sraunioji upė, atskiri baseinai vaikams ir suaugusiesiems, paplūdimiai bei salos, šešios vandens čiuožyklos (ilgiausia jų – net 212 metrų ilgio) ir daugybė kitokių pramogų. Neįtikima, bet aplink baseinus tarp stūksančių dirbtinių uolų augančios įspūdingo dydžio palmės yra natūralūs augalai, atgabenti iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Prašmatnumu dvelkia ir kiekvieną lankytoją maloniai prabangai nuteikia mediniai krėslai, gultai ir kitokie baldai, nepaliekantys vietos pigiam plastikui.

Ne mažiau lankytojų dėmesio sulauks ir didžiulis kompleksas pirčių, įrengtų pagal skirtingų pasaulio šalių tradicijas. Iš viso jų suskaičiuojama net aštuoniolika – suomiškos saunos, rusiškos, romėniškos, „Hamam”, garinės, lauko ir kitokios pirtys. Vien skirtingo dydžio, interjero dizaino ir temperatūros režimo saunoms suskaičiuoti nebepakaktų vienos rankos pirštų. Čia dirbantys pirtininkai užtikrino rengsiantys edukacinius mokymus, kuriuose detaliai supažindins lankytojus su pirčių kultūra. Greta turkiškų pirčių esančioje suaugusiųjų zonoje pramogautojai galės pasigrožėti pilvo šokiu, o dar labiau atpalaiduos ir kasdienius rūpesčius pamiršti privers netoliese esantis muzikinis baseinas.

Beje, drąsiausi pramogautojai, nepabūgę nušliuožti viena iš čiuožyklų, bus užfiksuoti specialia kamera, o išeidami iš Vandens parko, galės įsigyti savo fotografiją. Be vandens pramogų, saunų ir pirčių komplekso, lankytojų patogumui bei malonumams – kavinės, restoranai, viešbutis, boulingas, grožio salonas, parduotuvės ir kita.

„Šis Vandens parkas unikalus tuo, kad čia panaudotos visos geriausios idėjos – vadinamieji „perliukai” – iš geriausių Europos ir pasaulio vandens pramogų vietų. Darome viską, kad paslaugos būtų ne tik unikalios, bet ir aukščiausios kokybės. Vandens parkas nuolat keisis savo dizainu bei architektūriniais sprendimais, kad neatsibostų savo lankytojams nei po dešimtmečio, nei dar vėliau”, – užtikrino įstaigos direktorė Aldona Vičiulienė.

Pasak direktorės, šiuo metu Vandens pramogų komplekse dirba apie 90 žmonių, kurių didžioji dalis – druskininkiečiai, tačiau netrūksta specialistų ir iš kitų šalies kampelių. Artimiausiu metu darbuotojų gretos turėtų perkopti šimtą. A.Vičiulienė užtikrino, kad personalo darbuotojai stažavosi geriausiuose Lenkijos bei Vokietijos Vandens pramogų parkuose, o Lietuvoje išklausė specialius kursus, tad jų kompetencija šiam darbui yra išties pakankama.

Kainos tikrai „nesikandžioja”

„Idėja Lietuvoje įrengti Vandens parką kilo maždaug prieš penkiolika metų, lankantis užsienyje ir matant žmonių susidomėjimą tokiais objektais. Diskutavome su specialistais ir ieškojome sprendimų kurorto plėtrai, vizijoms ir perspektyvinėms kryptims, kurių metu buvo įvardyti prioritetiniai projektai, o pirmuoju numeriu tarp jų tapo Vandens parkas, kuris apie save galėtų sukurti visą kurorto infrastruktūrą”, – pasakojo kurorto meras Ričardas Malinauskas.

Pasak miesto vadovo, Druskininkai tuo metu išgyveno krizę, tad bankrutavus didžiausioms gydykloms, buvo sprendžiamas senų pastatų likimas. Galiausiai pasiekta, kad Sveikatos apsaugos ministerija apleistus statinius perleistų kurortinio miesto Savivaldybei.

„Jei šis pastatas nebūtų Druskininkams toks reikšmingas istoriniu bei architektūriniu požiūriu, Vandens parkas tikrai nebūtų įkurtas miesto centre, nes tai tik sukelia papildomų rūpesčių ir problemų vykdant statybas. Tačiau miesto simboliu tapę statiniai privalėjo atgyti, nes jie tiesiog neatsiejami nuo Druskininkų. Mąstyta apie laisvalaikio pramogų centrą, tačiau apsistota ties vandens parko idėja. Pagrindinė architektūrinė idėja buvo maksimaliai išsaugoti pirminį architektūrinį pastatų sumanymą”, – sakė meras R.Malinauskas.

Paklaustas, ar bilietų kainos neišgąsdins šalies gyventojų bei atvykėlių iš svetur, R.Malinauskas juokais prasitarė, kad įstaigos administracija netgi priešingai – sulaukia priekaištų dėl pernelyg žemų kainų. Priklausomai nuo amžiaus, pramogų laiko ir savaitės dienos bei paros meto, neabejotina Druskininkų etikete tapsiančiame Vandens parke lankytojai galės įsigyti bilietus, kainuojančius nuo 12 iki 99 litų. Pastarieji skirti suaugusiesiems, norintiems baseinuose ir pirtyse praleisti visą savaitgalio dieną. Meras prasitarė pasaulyje aplankęs kone kelis šimtus įvairių vandens pramogų vietų, todėl tvirtino, kad lietuviškojo parko kainos yra kur kas menkesnės nei svetur, o tuo tarpu paslaugų kokybė turėtų būti kur kas aukštesnė.

Nuo vandens prie sniego atrakcijų

Meras vardijo, kad artimiausiu metu numatyta didžiausia investicija kitąmet į statomą naują tiltą per Nemuną. Tokiu būdu, pasak miesto vadovo, kurortas gerokai išsiplės savo teritorija, kurioje jau numatyta vos už kilometro nuo Vandens parko statyti dvi naujas ir itin prašmatnias slidinėjimo trasas – vieną atvirą, o kitą uždarą. Dengta slidinėjimo trasa, anot R.Malinausko, turėtų būti apie 330 metrų ilgio ir 50 metrų pločio, todėl ji turėtų pakliūti į geriausių pasaulyje uždaro tipo slidinėjimo trasų penketuką. „Kai kam tai gali pasirodyti neįtikėtina, tačiau vos prieš porą metų lygiai taip pat daugelis kalbėjo ir apie šį Vandens parką, o štai, jis jau atvėrė duris”. Lygiai taip meras prasitarė galvojantis ir apie vandens slidinėjimo trasą bei kitus geriausio kurorto titulą turinčiam miestui būtinus atributus, kurie per kelerius metus turėtų taip pat išvysti dienos šviesą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.